Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Rôzne »

Cestoviny na hubách

Neviem, či aj vy spracovávate časť sušených húb na hubový prášok. Ja to tak robím a používam do neho huby, ktoré usušením strácajú pekný vzhľad, napr. bedle, kozáky a rôzne zbytky húb. Po dobrom vysušení ich pomeliem na kávovom mlynčeku a prášok uskladňujem vo vzduchotesnej nádobe. Prášok sa dá použiť na zahustenie napr. gulášu, alebo šťavy pod mäso. Teraz Vám prinášam svoj recept na cestoviny, ktorým chuť dodáva práve hubový prášok.

Ingrediencie: 200 gr. cestovín, napr. vrtuľky, turbanky a pod. - môžu byť aj farebné, 3 lyžice hubového prášku, lyžica masla alebo oleja, malá cibuľa, dva strúčky cesnaku, 1,5 dl sladkej smotany, 150 gr. nastrúhanej nivy, alebo iného syra, soľ, štipka čierneho korenia.

Popis prípravy: Cestoviny uvaríme a scedíme. Na panvici rozpálime maslo, pridáme posekanú cibuľu a cesnak, mierne osmažíme, pridáme hubový prášok a ešte chvíľu popražíme. Podlejeme smotanou, príp. Pridáme trocha mlieka, alebo vody na zriedenie. Miešame na ohni asi 10 minút. Potom pridáme strúhaný syr a keď sa rozpustí, omáčku dochutíme soľou a korením. Ešte necháme prevrieť a omáčkou polejeme cestoviny.

Prajem dobrú chuť!

Miluštek

Hodnotenie:

(7 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

rebrick 23.8.2007 10:42

No vyzerá to jednoducho a dobre tak vyskúšam

Reagovať na správu

portret

jánoš 2 13.2.2008 11:23

Hubový prášok je perfektné dochucovadlo.My si ho doma vyrábame aj z hlúbikov bedlí, ktoré sa na konzumáciu nedajú použiť pre svoju húževnatosť. Hlúbiky treba ale pozdĺžne rozkrájať na 8-10 pásov aby čo najskôr vyschli.Ďaľší pracovný postup je zhodný s horeuvedeným.

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.