Super, ja ich tiež obľubujem ?
Reagovať na správu
.... aj u mňa top...???, hoci s iným nálevom, len tento rok chýbajú na zozname zaváranin...???
Reagovať na správu
Ten co dava palce dole ich nema rad? Alebo ich nepozna? J.
Reagovať na správu
dobry vecer, ako sa volaju tieto krasne hríby? nepoznam ich, dakujem jana
Reagovať na správu
Juraj, s tým určením by som si vôbec nebol taký istý. Pozri do atlasu a pod rýdzikom pravým pozri časť "Podobné druhy".
Úplne kľudne to môže byť aj rýdzik hrdzavohnedý (Lactarius quieticolor), pozri tiež popis v atlase, ako sa správa dužina, ale hlavne mlieko po niekoľkých minútach.
V každom prípade patrí do tej skupiny tých rýdzikov s oranžovým mliekom a teda je výborný a chutný.
Reagovať na správu
bedle, hlivu a vatovec poznam ale je strasne vela dobrych jedlých hribov ktore nemaju spongiu ale nemam odvahu ich zbierat len sa tak na ne v lese pozriem a necham tam. chodim s priatelom do lesa na majdane on pozna este menej hribov nez ja ale snazime sa a este poznam povabnice tie zacnu rast teraz na tie sa tesim, tie som aj zavarala aj polievku robila a aj tatarak vareny. ine nezbieram lebo nepoznam ...
Reagovať na správu
To spaci12,
dobrý je atlas húb Ladislav Hagara, mam stiahnuty v e-forme. Je prehladny, naucny a clovek sa lahko zorientuje. Potom su na nete este viacere varianty atlasov. J.
Inak ja zbieram z nespongiovych len tieto ryzdziky, kuriatka, majovky, smrže a vatovce, ked ozaj nie je nic ine tak aj bedlu, alebo plavku. Ostatne /hlivy,michalky, peciarky atd./ aj ked su chutne nechavam inym, akurat si mozno pofotim. J.
Reagovať na správu
Super. U nás rastú trošku neskôr. ?
Reagovať na správu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.