Nasledujúce fotografie
Diskusia k fotografii
Pekne sfarbený. Ešte že tie nám v zime neuhynú
Reagovať na správu
Asi si ho zoberiem, keď ešte podrastie a niečo z toho vyskúšam.
1. Extrakcia horúcou vodou: 10-30g celých sušených plodníc nakrájame na tenké plátky, zalejeme 3 litrami vody a privedieme do varu. Znížime teplotu a varíme ešte 30 minút. Pijeme počas dňa ako teplý alebo studený čaj. Vyvarené huby nevyhadzujte. Tento postup môžete zopakovať ešte 2x. Extrakt má horkú chuť, ktorú spôsobujú vyluhované účinné látky bohaté na polyscharidy. Neslaďte rafinovaným cukrom, použite med, alebo ovocný cukor. Odporúča sa kombinácia s vitamínom C.
2. Užívanie čistého nespracovaného prášku z mletých celých plodníc: celé sušené plodnice jemne nakrájame a pomelieme na kávovom mlynčeku na jemný prášok. Odporúčaná denná dávka je 2-10g prášku, rozdelená na dve časti. Užívame na lyžičke pred jedlom, zapijeme dostatočným množstvom vody, alebo čaju s citrónom. Dávku môžeme primiešať do jogurtu, musli alebo ovocného nápoja.
Reagovať na správu
Váš názor alebo poznámka
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.
Informácie o fotografii
Autor fotografie:
Rado Orthon
Kvalita:
Nejedlá huba
Čas a miesto:
03. 01. 2016, Snina
Popis:
http://www.medfun.sk/liečivé-huby-trú...
Identifikácia:
Exsikát neexistuje
Huba nemusí byť spoľahlivo identifikovaná. Pomôžte s jej identifikáciou a napíšte do diskusie k obrázku svoj názor.
Ďalšie informácie:
ID: 554368; Zverejnené: 07. 01. 2016
Zaradené:
Užitočné linky:
Ďalšie fotografie