javorovy sirup
Pred možnosťou upozorniť ostatných návštevníkov na fotografiu je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla. |
Nasledujúce fotografie
Diskusia k fotografii
Váš názor alebo poznámka
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.
Informácie o fotografii
Autor fotografie:
Mgr. Jozefina CINTAVA - SLAVIK
Čas a miesto:
28. 03. 2012, Seven Sisters Falls, Manitoba, Canada
Popis:
Tak toto je prvy krok k ziskaniu javoroveho sirupu. Do kmena javora sa navrtaju srobiky s dierkou a javorova miazga tecie do vedierka. Sezona zbierania stavy trva asi dva tyzdne. Pre kvalitu (sladkost) stavy je dolezita teplota ..... v noci ma byt - 5 stupnov a cez den pod + 10 stupnov. Ak je uz teplejsie, tak stava zacina horknut. Sirup sa vyraba zahrievanim miazgy a odparovanim tekutina hustne.
Len pre zaujimavost: na vyrobu 1 litra javoroveho sirupu treba 40 litrov javorovej miazgy.
Ďalšie informácie:
ID: 313681; Zverejnené: 30. 03. 2012