Nasledujúce fotografie
Diskusia k fotografii

Pekné foto. Píše sa, že Lievik. trubkovitý je výborná jedlá huba. Ešte som ju nenašla, ale ak ju raz nájdem, neviem, neviem či ju budem i jesť.
Reagovať na správu

Erik, mám teda smolu. Keď som na správnom mieste, tak som v nesprávnom čase a naopak. 
Reagovať na správu

potvrdzujem Erove slová.....ak mám označiť hocijaké mäso a najlepšiu kombináciu húb, bude sa to rovnať mäsu s lievikmi!!!! Bohužiaľ, minulý rok som nenašla ani jedného a teraz len s nostalgiou spomínam na časy, ked som ich mala v mrazničke 
Reagovať na správu

Irenka, už som lievik trúbkovitý vyskúšala v mäsovej plnke (pečienka a kuracie prsia), ktorou som naplnila kuriatko a potom upiekla. Odporúčam, delikatesa.
Dostať ho aj kúpiť.
Reagovať na správu

Raz by sme sa mali stretnúť v lokalite kde rastú. Ja ponúkam lokalitu kde rastie Lievikovec kyjakovitý, Rydzik nádherny a Jelenkovka pálčivá.
Reagovať na správu

Hm, Irenka, dobrá ponuka. Dve z týchto húb "nemám" a už som ich aj hľadal. Je pravda, že chodím skôr po listnáčoch... Lieviky tiež nenachádzam nejako často, ale keď ich objavím, tak početne.
Reagovať na správu

Milá Hubka,lievik si zamiluješ.Je vynikajúce hubové korenie z neho.A rastie hojne.
Reagovať na správu

Ali, nič mi neostáva, len sa zas vybrať v tom spravnom čase na východ ochutnať výbornu slaninku a nazbierať Lieviky.
Reagovať na správu

paráda, opäť pekná séria 
Reagovať na správu

to jsou krásné a zajímavé houby
Reagovať na správu

Krásné foto a moc zajímavé huby!
Reagovať na správu

Je to fantastická huba,výborne chutí.
Reagovať na správu

Ďakujem všetkým
Kerestúr som si rád pripomenul 
Reagovať na správu

nádherný nález
túžim ho nájsť, ale doposiaľ bezvýsledne 
Reagovať na správu

Držím Ti palce
U nás je to bežná huba, dokonca tak bežná, že sa mi ju ani nechce zberať.
Reagovať na správu

...ja ju "stretavam" sporadicky, ale mam nasusenu, tak pripravim "morove kura", nabuduce, teraz je peceny kralik, plnka-pecen i huby, a zemak salat...a na B-cko mi slina padla...
Reagovať na správu

Pre mňa jedna z najchutnejších húb. Len mi vždy ruky odmrznú pri umývaní a aj tak mi piesok škrípe medzi zubami.
Reagovať na správu

Jato robím na sucho. Plodnicu roztrhnem na poly, pozriem či tam nieje slimák, prípadne lístie, alebo iná nežiadúca ingrediencia, dôkladne očistím a kladiem buď na sito, alebo do hrnca. Exsikáty potom vložím do mixéra a ... Je to vynikajúce korenie, má len jednú nevýhodu, že farbí na čierno.
Reagovať na správu

Aj mne sa páči. Martula, až bude sezóna a, ako sa vraví, dožijeme, dám echo a vybehneme do Karpát, do Kuchyne.
Reagovať na správu

Pekné foto. Táto huba je u nás veľmi hojná, zbieram ju a používam viac-menej ako koreninu. Na moju chuť je dosť aromatická...
Reagovať na správu

ako to, že som si to všimla až teraz? parádny obrázok, gratulujem ! 
Reagovať na správu
Váš názor alebo poznámka
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.