No tak toto je už hádam O.K.Aspoň čo sa týka farieb.Mali ste pravdu s tými farbami to nebolo to pravé orechové.Čím viac sa človek s tým babre tým viac zblbne a nevidí reálne.Toť nová skúsenosť.
Reagovať na správu
Niekto tu maže príspevky. Smiem vedieť prečo ?
Reagovať na správu
Michal to som zmazal ja.Bol som, musím uznať právom požiadaný o opravenie farby obrázka.A to neviem inak, len zmazaním pôvodného a nahradením nového.Takže tak to bolo.Je mi ľúto,že som zmazal tým aj tvoje príspevky.Ináč som zisťoval info o jedlosti tejto huby,tak som sa dočítal min.o nejedlosti.Prečo? asi by to chcelo vyskúšať?!-Radšej nie!
Reagovať na správu
Čo sa týka zachovania príspevkov....dá sa to "zhruba" tak, že to čo chceš ponechať komplet označíš kurzorom, skopíruješ (napr. CTRL + INS) a potom vložíš ako text príspevku pod nový obrázok. Pri vkladaní to treba trochu premazať, lebo Ti to vloží aj nejaké softvérové veci. Potom je to síce trochu iné ako to bolo, ale je to v celku zrozumiteľné.
Reagovať na správu
Milý Ivan, nič sa nedeje, len som si chcel zistiť či ešte niekto zbiera túto hubu. Totiž
od malička ma učili hubárčeniu rodičia, ale najmä stará mama. No a práve ona bežne zbierala peniazovky a bežne sme ich konzumovali. Ja ich dodnes zbieram, dokonca už som ich tohoto roku našiel a skončili spolu s hlivou bukovou a šupinačkou menlivou vo výbornej polievke s jarnou zeleninou. Cez víkend sme sa s rodičmi presne na túto tému bavili, a keďže naši mali oprávnenie na predaj húb ( to sa vtedy robili také kurzy ), tak som sa ich pýtal, či je táto huba jedlá. Svorne tvrdili, že je jedlá, i keď v novších knihách sa dočítali o tom že je nejedlá, dokonca jedovatá. Otcovou špecialitou sú zavárané huby na rôzny spôsob, najmä zmesi húb sú špecifické svojou chuťou, no a peniazovku u nás v špajzi teda nájdete po celý rok. A vraj sa táto huba bežne predávala na trhu ( hmlisto si to pamätám z detských čias z košického dominikánskeho trhu). A ospravedlňujem sa že naťahujem tento článok, už len dodám , že peniazovkám pri čitení odrezávam asi tri štvrtiny nôžky. ( ale je to len odkukaný zvyk od našich, takže nie že by som sa bál otravy t nich ) dávam ich len do polievok, suším ich a zaváram z zmesiach húb napríklad kôli farebnosti s kuriatkami, alebo jelenkami. Túto hubu stará mama volala kuchynským názvom "ňári poďpinka" , čo je skomolený maďarsko-slovenský názov - letná podpňovka. Pekný den a pekné úlovky !
Reagovať na správu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.