Copyright © 1999-2024: Vlastníkom autorských práv zobrazenej fotografie je autor
Vladimír Beňadik (serpico). Bez predchádzajúceho písomného súhlasu autora je zakázaná akákoľvek ďaľšia publikácia, reprodukcia alebo distribúcia zobrazenej fotografie.
Žiadosť o práva na zverejnenie fotografie \ Request for rights
Nasledujúce fotografie
Diskusia k fotografii
tak toto som nikdy nechápala, že sa to niekomu chce :)
Reagovať na správu
nerieš mne sa to chce ... a hlavne tieto trubeľky, chrumkavé, drobivé, voňavé .... vychutnávať.
Reagovať na správu
Zuzka, chcelo by sa Ti vymyt Tetrapak, rostrihnut, rozlozit do roviny, balit po 100 kusov a potom este celu varku (a v roku 2007 som vyzbieral od "vselikoho" 100 000 kusov) odfelat na TS,
alebo kelimok od jogurtu, i ineho, -vymyt, kvôli uspore miesta ich zasuvat, priblizne rovnake velkosti, do seba, a Al zhromazdovat zvlast,
alebo obal od masla, kompozit, namocit do kelimka s vodou, nechat odmocit, a oddelit PAP (na kompost), a Al zvlast,.....
a chcelo by sa Ti, ked rocne vyprodukujes cca 10 kg ZKO (zmesneho kommunalneho odpadu)priemer SR je cca 300, toho, co ide do klasickych kuka, alebo kontajnerov,
vsetko ostatne separujes, kompostujes,....
zaplatit tolko isto, ako ekobarbari???,
...a podobne je to s trubkami, je to i o trpezlivosti, s tym rozdielom, ze pri tom robim i ine cinnosti, este aj sposobujem ludom radost, pretoze su jedinecne, a este mam z toho i osoh, bud koruny, alebo vymemny obchod,....
aj takyto je serpicov zivot,....
Reagovať na správu
Separujem, kompostujem, tetrapak - nie, kelimky vymývam a odkladám, aj alobal zvlášť. Akurát neviem čo s tým alobalom, už máme celkom peknú guču :)
Dá sa to niekde odovzdať?
Tie ruličky obdivujem, ja to neviem ani jesť :)
Reagovať na správu
Niektore zberne to beru, ale i vykupuju, tusim niekde za 5, ale i 10 Sk za kg, je to tenkostenny Al,
presne neviem kde v Ba, ale ak budes mat cestu, tak v Ekoporadni Zivica, Vysoka 18, daju info,
a k tym "trubkam", vsetko sa da naucit, aj jest trubky, niekedy vysvetlim, ...nevyslo tento rok urobit chranenu dielnu, mozno o rok uz bude fachcit,....
Reagovať na správu
zberne surovinz - Al folie neberu/nevykupuju, bo tie sa vraj nedaju tavit, ze sa vyparia /podla mna pekna hlupost/, ale ked to natlacim do plechovky od cocacoly /staci aj od Bazanta/ tak to zoberu ,,na likvidaciu", nie na vykup* ~ to je ako s elektronikou kopa Cu,trochu AG,Au,Ga a co ja viem este coho /napr.Pt/ ale korunky neuvidis - skor das
*ved aj oni si musia privyrobit,nie iba lekar 50Sk za razitko
Reagovať na správu
uber trochu cukru pripekaju sa
no a tie čo sa pripekaju tie mam najradšej.... vidim že si v plnom prúde
Reagovať na správu
Vladko, nejde mi ten stroj idealne, jedna strana je tmavsia,
ale davam i za lyzicu medu, ...
ale hlavne, este to nie je ono, na plne pecky, kedy citim, ze obe ruky su prave, nabieham po prvej 5 000-ke,...
uf, uz ani von za svetla nemozem ist, kazdy, kedy si mozem prist vziat, ale kazdy, radsej neskor, lebo by sme ich zjedli,...
Vladko, a Ty kedy zacinas???
Reagovať na správu
len tesne pred robim az do vianoc v BA jedine keby som manzelku zainteresoval, ale neviem ci ju presvedčim :-D
Reagovať na správu
umm.. tie vonaju az sem
Reagovať na správu
orechové vanilkové, ak môžem poprosiť
Reagovať na správu
vladko super! je fajn, ze sa najdu ludia co zachovavaju tradicie. moj starky ich takto robil ale mal na so jednoduchsi "sersam" boli to take klieste co sa nahrievali v piecke,
nebolo to na elektriku ale chutili NENORMALNE DOBRE!
Reagovať na správu
Brano, poznam ten "mechanizmus", v Stiavnici byvaju Vianocne trhy, tento rok 12.-13. , a tam jedna "baba" robi take s tym, i zelezami, volakedy ich pchali dopece, aj my v horarni, su vyborne, ale terajsie serpicove!....
Reagovať na správu
Brano, ja som tuto kupoval za 4600 Sk, ale este som ju dorabal, taky specialny uchyt medzi prsty, aby som nemusel sediet na vrchnej platni (prve práčky som tiez sedlal, aby nejazdili po kupelni, a to sa mi tak zapacilo, ten "galop" mam rad doteraz),
a s tym specialnym uchytom stoji nejake 2 litre viac,
Reagovať na správu
..ooo..maestro.. ..vonaju az sem..
Reagovať na správu
dnes som ich ochutnala, je to niečo mimoriadne!!!
Reagovať na správu
A pozrime sa... železo, čo sa oplatke pečú.
Reagovať na správu
Váš názor alebo poznámka
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.