"A ja, ze co si zajem dnes?
Lala,
tu je oravsky kalerabik!"
Reagovať na správu
Katka, ocistis vsetko a prakticky ten cely stred, je kalerabik alebo kvaka. Najlepsie je to nozom oskrabat a budes mat taky malinky peniaztek v ruke a to je ono. My sem to jedli ako divi, ked sme boli daleko v lese a nic nebolo po ruke. Dokonca, prave v O. Veselom, som aj datelinku likvidoval, ruzova je lepsia ako biela hybridova a aj tu horku pupavu. Najprv sme si z nich pistalky robili a ked prestali piskat, tak sme ich zlikvidovali. Potom sme si ich aj uplirtli do vrokoca a jedli ako jablcko; ale bolo to horke ale nam to aspon na chvilku zahnalo hlad. Samozrejme aj stavel je vyborna vec a neskorsie, ked kvaka a bob dozreli, tak sme sa ho nachnapali i burgyne, ked nic ine nebolo, alebo cukrovej repy. Ked nebolo vobec nic, tak sme jedli surove zemiaky, tie dobre oravske!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ale i zivicu zo stromov taku horku, volali sme to smola, sme si odlupli z kory stromu a zuli sme ako divi. Zo zaciatku to bolo tak jemne, az prilis jemne. Potom sme to celkom rozzuli a mali sme americke zuvacky z toho. Juj, a celuste nas boleli ako hrom, lebo ta sa muselo poriadne zut. No a celi olepeni a mokri sme z lesov chodili...
Tak vyskusaj a uvidis! Ked niet nicoho v poli, kalerabiky su celkom dobra vec...
Reagovať na správu
keď sa darí tak sa darí, podarené...!!!
Reagovať na správu
Krásne Katka, a John ma predbehol, pripomenulo mi to detstvo, keď sme to jedávai ako kaleráb ,aj Považie bolo chudobné, alebo má rovnaké gurmánske sklony
Reagovať na správu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.