Úvodná stránka » Diskusné fóra » Diskusie o rastlinách »

Recepty zo zaujimavych rastlin


portret

marktomark 8.9.2009 22:27

Popri hubach som sa dostal aj na tuto podstranku, bol by som rad keby sa aj tato cast rozvijala -nielen hubarska.
ak mate nejake zaujimave recepty na netradiscne rastliny napr. z lesa, mozno by bolo dobre to sem hodit.
Ja skusim nejake pridat o par dni.

Reagovať na správu

portret

marktomark 26.9.2009 08:13

Drienkovy lekvar.

Na prípravu lekvaru použijeme zrelé plody - niesu trpke, su makke, a tmavo cervene. Drienky umyjeme a povyberáme kôstky(tazka robota)... daju sa ja prevarit, a potom prepasirovat.
Pripravíme koncentrovaný cukrový sirup (0,3 l vody a 1 kg cukru).
Po zovretí sirupu pridáme 500 g očistených drienok. Varíme dovtedy,
kým sirup nezhustne. Nasledne plnime do poharov, a nechame vychladnut.

Sqely lekvar.

Reagovať na správu

portret

kerdu 18.4.2010 21:34

Ja zbožňujem drienkový kompót ! A chuť dozretých drienok jednoducho milujem !!!

Reagovať na správu

portret

ROAN pokročilý 17.5.2010 11:01

U nás z drienok len- Drienkovica

Reagovať na správu

portret

milošš pokročilý 7.7.2010 22:22

drienkový kompót nemá chybu - je super

Reagovať na správu

portret

Tatanka - Yotanka pokročilý 26.4.2010 14:39

Drienkový lekvár nemá chybu, tak ako drienkový sirup.

Reagovať na správu

portret

AndroidUser31613 27.2.2022 11:10

Dobry den chcem sa opytat ci nemate recept na drienkovy syrup moc krat dakujem.

Reagovať na správu

portret

Tatanka - Yotanka pokročilý 27.2.2022 17:06

To robím ako ostatné ovocie,
akurát ja ich zaliate tak centimeter
vodou prevarím, nechám vychladnúť
a potom ich cez gázu žmykam.
Cukor tak 1,4 kg/ liter žtavy aj s tou
vodou bacha kde sa varili.

Reagovať na správu

portret

fugi 19.4.2010 21:31

co tak pivo z tisu?

Reagovať na správu

portret

jarokan pokročilý 6.7.2010 22:15

Kaktusové je lepšie...

Reagovať na správu

portret

Picasso pokročilý 21.4.2010 20:03

Špenát vie pripraviť asi každý.Skúste namiesto špenátu použiť mladú přhľavu. Teraz je najlepšia. Mne to veľmi chutí.

Reagovať na správu

portret

salamander 21.4.2010 20:06

Súhlas.My robíme aj čaj na detoxikáciu organizmu.

Reagovať na správu

portret

bobineta atlasár, moderátor 22.4.2010 02:10

Ja ho robim dlhe roky.Minuly rok som tu ponukla aj polskeho spolubyvajuceho, aj tomu chutil Na zimu som ho rozmixovany ako originalny spenat dala do misiek zamrazit a ked som nemala cas, za 15minut bolo jedlo na stole. Len treba dat par kvapiek citronu,alebo par krystalikov kyseliny citronovej aby mal uvareny spenat na tanieri peknu jasnozelenu farbu.Zihlaava po uvareni rychlo cerna.

Reagovať na správu

portret

ivetatom pokročilý 17.5.2010 12:03

Polievku zo žihľavy milujeme, len ma nenapadlo žihľavový mix dať na mráz. ďakujem za nápad, lebo kupovaný mrazený špenát býva s lepkom, ktorý nesmieme.

Reagovať na správu