Pre tých čo radi experimentujú
Ingrediencie: mladé plodnice hadovky smradľavej, vajíčko, 1 dc piva a polohr. múka na zahustenie, soľ, pol litra bieleho vína, dve pol. lyžice vínneho octu, korenie,soľ, olej
Popis prípravy: Mladé ešte nepuknuté vajcia hadovky smradľavej prekrojíme, osolíme a namočíme v cestíčku z vajíčka, piva a polohrubej múky. Vypražíme na oleji.
Pripravíme si nálev : 5 minút varíme pol litra bieleho vína s 2 lyžicami vínneho octu a pár zrnkami korenia /čierne, biele, klinček/ soľou a zalejeme hadovky v pohári. Na každý pohár pridáme lyžicu slnečnicového oleja. Sterilizujeme 30 minút tesne pod bodom varu.
Je to recept niečo ako pečenáče z bielych malých rýb.
Amanita
Diskusia k receptu
Môže to byť veľmi dobré. Ako sa robia tie pečenáče z bielych rýb?
Reagovať na správu
Tak isto ako tie z hadovky, ale použiješ biele ryby
Ale vážnejšie. Urobiť pečenáče je skvelý spôsob ako zužitkovať zvyšky vianočného kapra, ktoré z dôvodu prejedenia sa koláčmi už nikto nechce. Takže urobíš marinádu z octu, vody (pomer cca 1:2) a korenia. Ja používam nakladač Deko podľa návodu, len množstvo octu na tento účel zvýšim asi o tretinu, ale je to individuálne. Najlepšie je urobiť nálev podľa návodu a použiť len toľko, koľko treba, nie je potrebné prepočítavať množstvá. (Pokiaľ si pamätám tak tie príklady na trojčlenku s miešaním rôznych tekutín, boli postrachom Obalené a vysmažené kúsky kapra (filé) sa vložia do nálevu, potrasú aby unikol vzduch, sterilizujú varom 20 min. a odložia do chladu na 7 dní. Nie je náhoda že od Vianoc do Nového roku je presne 7 dní, takže ráno po Silvestri chutnajú skvele. A toho octu je potrebné naozaj viac, potom to aj lieči
Reagovať na správu
Skúsil som, ryby sú lepšie . Ale ďakujeme, všetko sa má vyskúšať.
Reagovať na správu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.