Čalamáda zo strmuliek
Ingrediencie: Na tenko pokrájaná biela kapusta, mrkev na krúžky, paprika na kolieska, strmuľka inovaťová (Clitocybe nebularis) , pôvabnica fialová (Lepista nuda)
Nálev (na 1 liter): 3/4 l vody, 1/4 l octu, 7 dkg cukru, 3 dkg soli. Povaríme s korením (horčičné semeno, koriander, korenie 4 farieb a bobkový list).
Popis prípravy: Z pokrájaných strmuliek vyvaríme intenzívnu vôňu povarením v slanej vode s trochou octu. Scedíme a proces opakujem. Pridávame i pôvabnice fialové - tie však stačí prevariť raz.
Čalamádu v sladkokyslom náleve vyrobíme takto: pripravíme zmes: kapusta, mrkev, cibuľa, zelená a červená paprika. Zalejeme nálevom i s povatreným korením, uzavrieme a sterilizujeme 40 min pri 80 st.C.
Mikluláš Čollák
(1 hlas)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.