Diskusia k fotografii
Pekne, vlado, gratulujem tie povabnice su az tak dobre, ked sa im opat tak velmi tesis? A dnes ti to pocko vyslo!
Reagovať na správu
vďaka Petino a počko bolo fakt skvelé ...ešte som sa z pôvabníc tento rok netešil, tieto sú prvé, či?...raz som tu spomenul strmuľky, ale to je niečo iné...pôvabnice dávam do octu, dnešné sú tak na 2 malé poháre, sú výborné
Reagovať na správu
och áno, máš pravdu, bola to strmuľka inoväťová. ja som minulý rok vzadu na kamzíku našiel niekoľko pôvabníc, ale bál som sa ich ale vďaka za info, keď sa osmelím, požiadam ťa o recept. teda ak to nie je nejaké rodinné tajomstvo
Reagovať na správu
báť sa treba len zla ...tie strmuľky niektorí hubári veľmi nepoužívajú, lebo sú vraj dosť aromatické, ale v kombinácii s inými hubami sú ok a ocot aj tak všetko "zabije", toť môj názor a zatiaľ nikomu nevadili
Reagovať na správu
.. ja som za každú srandu, určite ich vyskúšam. lievika máme nazbieraného dosť a ten je tiež celkom aromatický. budeme ešte zavárať podpňovky, to mi už drahá dva týždne piští, že kedy už donesiem podpňovky :D ..čo by si mi ešte odporučil?
Reagovať na správu
vidíš a ten lievik ja ani nepoznám, musím si ho preštudovať...do octu dávam suchohríby hnedé, ale tento rok ich veľa nevídam, snáď ešte budú...vraj sú do octu dobré aj prášnice, ale dnes som kolegovi-hubárovi Lacovi napísal, že sa ich "bojím" ...podpňovky sa mi zdajú dosť "sopľavé" a bez chuti, ale moja matka ich takto robievala...
Reagovať na správu
teraz ten lievik rastie hojne... je super nasušiť ho a pomlieť, je z neho vynikajúca polievka... tiež je dosť aromatický. suchohríby sa mi zdajú ok, minulý rok som ich zvlákal z lesa až druhý októbrový týždeň, tak verím, že ešte len prídu. ale dávať ich do octu ! to je nápad, to spravíme a na tých podpňovkách tú sopľavosť milujem, ja ich dávam zavárať do sladkokyslého nálevu a 1:1 s cibuľou nakrájanou na slíže.
Reagovať na správu
lievik kuknem, sucháče dávaj len menšie a podpňovky sú vec vkusu, každopádne je s nimi veľa roboty
Reagovať na správu
jasné proti gustu žiaden atentát. no a o tej robote.. už sa teším ! tento rok aspoň nebudem robiť gaštanové pyré ...
Reagovať na správu
Lievik trubkovity je vyborny vysusit na prasok. AKo korenie funguje vyborne aj pri dochucovani jedal. Ja si myslim, ze napr.taky h.dubovy je precenovany co sa chuti tyka. Podla mna je "mdly", cize chutovo malo vyrazny. Preto jedla z dubakov, ak ochutene praskom/korenim z lievika alebo mixu bedle-lievik, su omnoho chutnejsie.
Reagovať na správu
po víkendu slušná nádilka
Reagovať na správu
Môže byť. Pôvabnice ma nik nenaučil zbierať.
Reagovať na správu
ďak ...skús ich, teraz by mali hojnejšie rásť...mne, aj mojim známym v octovom náleve chutia...
Reagovať na správu
klasicky tip top !!! 8) konečne sa už aj proficle teda cisnú 8)
Reagovať na správu
Váš názor alebo poznámka
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.
Informácie o fotografii
Autor fotografie:
Vladimír Hlavatý
Čas a miesto:
29. 09. 2014, Bratislava
Popis:
po víkende v hore ani živej nohy, hríby ako tak rastú stále, ale najviac potešili pôvabnice fialové...
Identifikácia:
Exsikát neexistuje
Huba nemusí byť spoľahlivo identifikovaná. Pomôžte s jej identifikáciou a napíšte do diskusie k obrázku svoj názor.
Ďalšie informácie:
ID: 489740; Zverejnené: 29. 09. 2014
Zaradené:
Ďalšie fotografie