Nasledujúce fotografie
Diskusia k fotografii
![Iveta Vašičková <span class="badge">atlasár, moderátor</span> portret](https://www.nahuby.sk/images/users/iveta_vasickova_15403.jpg?rnd_cache=1)
Janko Komár bol zvedavý, že čo varím, tak reku mu ukažem ako to dopadlo ![](/images/design/smile1.gif)
Reagovať na správu
![Milka Zuziova <span class="badge">pokročilý, atlasár</span> portret](https://www.nahuby.sk/images/users/ludmila_zuziova_5322.jpg?rnd_cache=1)
Vyzerá to veľmi lákavo Ivetka.. podobný posúch pripravovala moja babička a volala to "potierkový koláč". Pridávala do smotany bylinky, najčastejšie kôpor alebo pažítku a mám taký dojem, že keď bolo smotany málo a jedákov veľa, časť smotany nahrádzala bešamelom (upražené maslo s múkou zriedené mliekom) ![](/images/design/smile1.gif)
Reagovať na správu
![Iveta Vašičková <span class="badge">atlasár, moderátor</span> portret](https://www.nahuby.sk/images/users/iveta_vasickova_15403.jpg?rnd_cache=1)
Milka aj my mame tento recept od nasej babicky...pamatam si, ked sme k nej do Častej prisli, cela kuchyna rozvoniavala, piekla ich v sporaku - tak ho ja nikdy v elektrickej rure neupeciem ....a nebolo pre nas ,,mestanov,, vtedy lepsieho jedla. Bola to pre nas velka vzacnost taketo jednoduche a chutne jedlo jest. A tak to vo mne ostalo z detstva a snazim sa aj mojim detom takto priblizit nase rodinne tradicie. A veru toto jedlo maju radsej ako nejake maso ![](/images/design/smile1.gif)
Reagovať na správu
![. . portret](https://www.nahuby.sk/images/users/igor_kapitan_12921.jpg?rnd_cache=1)
jooj dva razy by si ma nemusela nukat
az mi slinky tecu
PS tulipan som este nekostoval ale urcite bude chutny ![](/images/design/smile2.gif)
Reagovať na správu
![Tomáš Bánik <span class="badge">pokročilý</span> portret](https://www.nahuby.sk/images/users/tomas_banik_16870.jpg?rnd_cache=1)
podľa toho receptu tu musí byť fantastické a možno to aj vyskúšam, lebo zistil som, že mám všade popchaté sušené hríby, na ktoré som už aj zabudol
Reagovať na správu
![Tomáš Bánik <span class="badge">pokročilý</span> portret](https://www.nahuby.sk/images/users/tomas_banik_16870.jpg?rnd_cache=1)
už som vyskúšal a všetci sa oblizovali! a to som ako vidím zabudol asi polovicu prísad (zemiaky, cesnak, slivky), ale vieš ja varím tak, že od oka, miesto prášku som dal hubovú polievku zo sáčka ![](/images/design/smile2.gif)
Reagovať na správu
![Božena Nagyová portret](https://www.nahuby.sk/images/users/bozena_nagyova_8422.jpg?rnd_cache=1)
Tak si mi narobila slinky, toto varíme aj my len som doteraz nedávala slivky, vyskúšam.
Reagovať na správu
![Peter Nociar <span class="badge">pokročilý</span> portret](https://www.nahuby.sk/images/users/peter_nociar_14359.jpg?rnd_cache=1)
Z tých posúchov by som ochutnal. ![](/images/design/smile1.gif)
Reagovať na správu
![Stano Jankech <span class="badge">pokročilý</span> portret](https://www.nahuby.sk/images/users/stanislav_jankech_18358.jpg?rnd_cache=1)
Vyzerá to super dobre.Pekne si napísala ten recept,už len to vyskúšať.Riadna provokácia na chuťové bunky...To sa Ti podarilo Ivetka.
Reagovať na správu
![Jozef Šeršeň <span class="badge">pokročilý</span> portret](https://www.nahuby.sk/images/users/jozef_sersen_13284.jpg?rnd_cache=1)
...tento týždeň som mal aj baraniu hlavu,teda polievku z nej ![](/images/design/smile1.gif)
Reagovať na správu
![Peter Urban portret](https://www.nahuby.sk/images/users/peter_urban_15409.jpg?rnd_cache=1)
parádička,idem do chladničky ![](/images/design/smile1.gif)
Reagovať na správu
![Zuzana Kiso <span class="badge">pokročilý</span> portret](https://www.nahuby.sk/images/users/zuzka_kisova_3952.jpg?rnd_cache=1)
s podobnými posúchmi som sa stretla na jarmokoch, piekli ich na otvorenom ohni a predávali ako podpecníky, chutili výborne
Reagovať na správu
![Oľga Kurčinová <span class="badge">pokročilý</span> portret](https://www.nahuby.sk/images/users/olinka2_kurcinova_17563.jpg?rnd_cache=1)
mňam chuťovka - aj ja milujem všetko , čo je uvarené s hubami....
Reagovať na správu
![Zuzana Kiso <span class="badge">pokročilý</span> portret](https://www.nahuby.sk/images/users/zuzka_kisova_3952.jpg?rnd_cache=1)
fotografiu som si pridala medzi "vybrané",
táto delikatesa chutila super a mám ďalšiu špecialitku, ktorú budem varievať u mňa doma,
na tie posúchy dávam na tenké prúžky nakrájaný pór, dostať ho stále čerstvý a je aj veľmi zdravý
Reagovať na správu
![Iveta Vašičková <span class="badge">atlasár, moderátor</span> portret](https://www.nahuby.sk/images/users/iveta_vasickova_15403.jpg?rnd_cache=1)
Zuzka to ma tesi, ze tento recept a tradicia poputuje aj do dalsej domacnosti a ze vam vsetkym polievka a posuchy chutili ![](/images/design/smile1.gif)
Reagovať na správu
Váš názor alebo poznámka
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.
Informácie o fotografii
Autor fotografie:
Iveta Vašičková
Čas a miesto:
26. 01. 2012, Bratislava - u mňa doma ![](/images/design/smile1.gif)
Popis:
Dnes som sa rozhodla, že uvarím polievku, ktorú podľa našich rodinných tradícií varím aj na Vianoce. Je naozaj výborná a hodia sa k nej ako príloha posúchy so smotanou, môžu byť aj so slaninou, cibuľkou.
Recept : Dáme variť sušené huby - najlepšie dubáky alebo suchohríby, pridáme bobkový list, šošovicu alebo fazuľu a osolíme. Keď sú huby mäkké pridáme sušené slivky, na kocky nakrájané zemiaky, cesnak a varíme pokým sú zemiaky skoro rozvarené. Pridáme 1 liter plnotučného mlieka, jednu smotanu na šľahanie a ja pridávam na prilepšenie aj 1 PL hubového prášku. Necháme chvíľu povariť. Dochutíme trochou cukru, 1 strúčikom rozotreného cesnaku, octom alebo citrónom. Nakoniec pridáme do polievky jačmené krúpy, ktoré varím zvlašť, aby polievka nebola príliš hustá. Vyskúšajte, chutí naozaj neskutočne
![](/images/design/smile1.gif)
recept na posúchy : 1kg polohrubej múky dáme do väčšej misy, osolíme, pridáme 1 vajce. V malom hrnci zohrejeme asi 350ml mlieka, pridáme 3PL cukru, 1 kvasnice, pol Hery - alebo 1dcl oleja priamo do múky. Necháme kvások chvíľu vykysnúť a pridáme k múke. Vymiesime cesto, ktoré nemá byť príliš tuhé a dáme ho asi na 45 minút vykysnúť. Potom ho rozdelíme na 4 diely. Každý diel cesta rozotrieme na vymastený plech tak, aby bolo čo najtenšie. Na vrch dáme kyslú smotanu - najlepšia je červená, veľká z jedného hypermarketu
a trochu posolíme.Môžme pridať aj cesnak alebo miesto smotany dať bryndzu s kôprom atd. Pečieme asi 15-20 minút na 190-200 stupňoch. Vychladnutý posúch nakrájame na obdĺžniky.
Dobrú chuť
Ďalšie informácie:
ID: 308562; Zverejnené: 26. 01. 2012
Zaradené:
Ďalšie fotografie
poleRe: 3
Iveta Vašičková
24. 06. 2012
???Re: 2
Iveta Vašičková
14. 06. 2012