"Cerovie" delikatesa z "baranej hlavy"
Pred možnosťou upozorniť ostatných návštevníkov na fotografiu je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla. |
Nasledujúce fotografie
Diskusia k fotografii
Váš názor alebo poznámka
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.
Informácie o fotografii
Autor fotografie:
Čas a miesto:
08. 03. 2010, serpico chyža zarána
Popis:
...dostal som vzácnu surovinu, a vyšlo tak, že putovala do hrnca dnes ráno o pol piatej, ...sporák pracoval, a ja som si išiel na chvíľku ku Charliemu zložiť kosti...aj som zdriemol pár minút, silná aróma ma prebrala,... prísad som len tak striedmo dával, chcel som si ju naplno na prvo vychutnať, do "korenista" som ju cítil ...je to naozaj delikatesa (Vladko vďaka, i za recept)
Polievka z baranej hlavy
(recept od špecialistu na baranie hlavy Vladka Kunca)
Oddelené a očistené klobúčiky dáme variť do voda v pomere 1:5. Pridáme soľ, korenie a vegetu. Necháme asi 15 minút povariť na miernom ohni a pridáme zeleninu, hlavne mrkvu a petržlen (mierne viac bielej koreňovej zeleniny ako mrkvy). Varíme, pokiaľ nie je zelenina mäkká.
(Olej,maslo 1:1, popražiť cibuľku do sklovita, pridať červenú papriku. Zaliať vodou. Dať trúdnik (podorgombu) variť. Ak je tak stredne uvarený ,pridať- mrkvu, zeler, petržlen na krúžky narezané, aj petržlenovú vňať –dôležitá ! Ochutiť iba mleté čierne korenie, vegeta, vitana klasik ,soľ. Nie veľa, aby neprebilo chuť. Povariť a N.One. a samozrejme rezance- takto pripravuje Vlado Macík)
Ďalšie informácie:
ID: 189340; Zverejnené: 08. 03. 2010
Zaradené:
aplikovaná mykológia (vďaka SG)