Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Smrčky/Smrčkovce »

Kuracie prsia na smrčkoch

Všetkým milovníkom kuchyne zasielam recept, ktorý sa mi podaril včera večer úplnou náhodou, keď som improvizoval v kuchyni.

Ingrediencie: olej, cibuľa, kuracie mäso, mletá paprika, soľ a klobúčiky smrčkovca, alebo smrčkov, mleté čierne korenie

Popis prípravy: Do hrnca dáme olej a po zahriatí pridáme nadrobno pokrájanú jednu cibuľu. Keď sa zapení, pridáme na kocky nakrájané kuracie mäso, soľ a mletú papriku. Všetko dôkladne pomiešame a mäso orestujeme. Potom pridáme na koliečka nakrájané a posolené klobúčiky smrčkovcov, alebo smrčkov. Pridáme mleté korenie podľa chuti. Dusíme na slabšom ohni 30 minút. Jedlo je hotové a ako príloha je najlepšia varená ryža, ale dobré sú aj zemiaky, alebo knedla. Ryža môže byť rôzne dochutená, ale jedlo je aj tak výraznej chuti.
Prajem Vám dobrú chuť!

Ing. Vladimír Kuderavý - TATANKA

Hodnotenie:

(3 hlasy)


Diskusia k receptu

portret

serpico atlasár 29.4.2010 12:07

...pekne vyzera !!! ....prerod ???

Reagovať na správu

portret

Tatanka - Yotanka pokročilý 12.6.2012 17:02

Pridal som obrázok toho istého jedla, ale nie so smrčkovcami, ale
s kuriatkami lievikovitými, ktoré sú úžasné a u nás ich málo kto zbiera.
Zato v škandinávii je to huba No.1!!!

Reagovať na správu

portret

serpico atlasár 29.4.2010 12:08

...pekne a chutne vyzera !!! prerod ?

Reagovať na správu

portret

valky pokročilý 16.5.2011 09:44

Tak sa mi to vtedy nepodarilo,ale mal som šťastie a našiel som viac smrčkov a putovali do mrazáku.Urobil som to presne podľa Tvojho receptu a je to naozaj vynikajúce a tá vôňa.Už sa teším na dnešný obed.Odporúčam všetkým...Dobrú chuť a autorovi receptu 5 hviezdičiek,za jednoduchosť a chuť

Reagovať na správu

portret

Tatanka - Yotanka pokročilý 5.6.2012 12:51

Inak s tým mrazením máš pravdu!
Mám plný mraziak smrčkovcov a smržov.

Reagovať na správu

portret

Tatanka - Yotanka pokročilý 5.6.2012 12:46

Veď práve, že ryža mǒže byť aj komplikovanejšia,
Ale toto jedlo je najlepšie jednoduché ako si práve vystihol.
Dobre je veľa šťavy a mǒže sa to všetko pomiešať s ryžou
ako rizoto.

Reagovať na správu

portret

Tatanka - Yotanka pokročilý 15.8.2012 21:04

Dnes som robil tento recept s konským mäsom, ktoré sa dusilo dlho, ale stálo to za to.
Samozrejme s mrazenými smrčkovcami a dal som tam trošku viac mletej papriky.
Aj deckám veľmi chutilo. Foto zavesím čoskoro.

Reagovať na správu

portret

Tatanka - Yotanka pokročilý 16.12.2013 19:54

A úplne najlepšie mäsko na toto jedlo
sú vykostené kuracie stehná bez kože.
Až ušami mi to išlo, taký pôžitok.
A super je použiť aj kuriatka lievikovité.

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.



Sioux Sediaci Býk (Tatanka - Yotanka)


Sioux Sediaci Býk (Tatanka - Yotanka)


Sioux Sediaci Býk (Tatanka - Yotanka)