Podla fotky by som bol opratrny, mozno bol zvlhnuty ale ako cerstvy mi vobec nevyzera. Cerstvy je syto zlty zo vsetkych stran a hrubsi s mensimi vejarmi. Ako rastie ide od zlta do oranzova a vejare sa zvacsuju a stensuju a tuhnu lebo stracaju vodu. To uz je dospely. Potom straca vodu dalej, drevnatie a ide do biela az celkom vyschne (ak mu to pocasie dovoli, co bez problemov ano) a lame sa. A potom moze vplyvom pocasia znova navlhnut (zvlast na jesen alebo v zime ked sa na nom roztopi sneh) ale uz nikdy nebude cerstvy ani pozivatelny. Biela je znakom staroby sirovca. Jedine ked je miestami fyzicky poruseny tak moze na tych miestach trochu bieliet aj ked je mladsi. Celkovo by ale do ust mala ist len absolutna istota, lebo ved aj seba treba mat rad.
Reagovať na správu
Ďakujem za príspevok. Hej - poznám sírovec. Bolo tam dosť aj starého, zmoknutého, drobivého, ale zďaleka nebol ako tento, ktorý bol chránený pod nakloneným stromom, zahrabaný v zemine a lístí. Farba bola v skutočnosti sýtejšia a po dlhšej dobe na svetle - a hlavne po uvarení - zostala krásne oranžová ako klasický mladý sirovec. A bol pružný, nelámavý. Ale prijmem Tvoju radu. Mám super kulajdu z plamienky, stačí. Sírovec na smotane nebude
Reagovať na správu
Už podľa tvaru a farby na fotke je vidno, že je starý (dávno po záruke).
Reagovať na správu
Hmm.... ďakujem vám všetkým za dobre mienené rady, ale sklamem vás. Sírovec vôbec nie je starý. Priateľka, ktorá bola so mnou a vzala si polovicu, vravela, že si ho vypražila v trojobale a bol lepší ako prvotriedny jesenný. Mala som na tanieri už nesčíselne veľa sírovcov na rôzne spôsoby a nikdy som nevzala čo len trošku starší, bleší, tenší. Tento je fakt mladý a kto by ho chcel vidieť príp. skúsiť, do zajtra - soboty - ho môžem poskytnúť
Reagovať na správu
Toto nie je čerstvý sírovec ani podľa mňa. Na niektorých miestach je obžratý od slimákov. Takže odporúčam nebrať.
Reagovať na správu
Pekný úlovok ale už po záruke, toto by som určite nejedol.
Reagovať na správu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.