Nasledujúce fotografie
Diskusia k fotografii
U nas ich este niet,fajn
Reagovať na správu
já bych to oplotil
Reagovať na správu
Rado, to som ešte nezažil, asi si čítal popis...ten kopček je bedľový, ale dnes som zostal v nemom úžase, toľko ich tam je a snáď aj zajtra bude ...verím, že sa z nich budeš tešiť aj Ty
Reagovať na správu
použijem Milkinu "technológiu" (obaliť, zamraziť) a mrázák bude plný ...stonky neberiem, ak sa Ti chce, pošli mi prípravu, vyskúšal by som
Reagovať na správu
Občas ich zopár zoberiem na takú slanú chuťovku.
Narežeš na také 2-3 mm široké hranolčeky, vysmažiš na panvici, osoliš a máš to.
Reagovať na správu
ahááá, tak to by som mal zvládnuť, ďakujem ...keď zajtra budú obrané klobúky, pozbieram aspoň "nohy"
Reagovať na správu
Taktiež je z takýchto vynikajúca omáčka s knedľou.
Chutila mi viac ako klasická hríbova.
Reagovať na správu
rozumiem a posledná otázka, môže byť omáčka na smotane?...lebo takú ja milujem
Reagovať na správu
Určite áno, no ja som namiesto smotany mal použité mlieko.
Lebo doma nebola a nikomu sa nechcelo ísť do obchodu.
Ale ukázalo sa to ako ešte lepšie riešenie, lebo omáčka bola jemnejšia, chute a vôňa výraznejšie. Ta smotana by tam asi viac prebijala chute svojou kyslosťou na rozdiel od mlieka. Ktoré ich ako by ešte viac zvýraznilo.
Reagovať na správu
Aj to môže byť dobré, ak nie ešte lepšie.
Len tých bedli musí byť úplne plný hrniec.
Po chvíľke dusenia ich tam bude akurát.
Reagovať na správu
viem, zajtra zvážim, či pozbieram aj malé...ale nikto nevie, či mi predtým nejaký "kmín" nevbehne do záhradky
Reagovať na správu
Ako výborne dochucovadlo pri hríbovych omáčkach sa mi osvedčil sušený cesnak.
Len ho treba najlepšie pridať až tesne pred zahústenim omáčky.
Reagovať na správu
27.08.2015 19:28, ORTON (online):
"Občas ich zopár zoberiem na takú slanú chuťovku.
Narežeš na také 2-3 mm široké hranolčeky, vysmažiš na panvici, osoliš a máš to.
Tak toto Ti môžem odporúčať, Vladko, je to fajnotka. A môžeš si toho urobiť viac, to Ti je tak, že tie "hranolky" budeš jesť a jesť a jesť ...
A tiež môžeš vyskúšať mladé zatvorené bedle plniť mäsovou plnkou, alebo mäsovo - ryžovou plnkou (ako do plnených paprík), alebo syrom, napr. plesnivý syr NIVA. A potom to dať zapiecť do vymasteného pekáča do rúry. Možnosti je viac, fantázii sa medze nekladú ... Máš aj v RECEPTOCH nejaké návody.
Reagovať na správu
Milka, ďakujem za receptíky, niečo určite vyparatím, ale hlavne sa bedle chystám zamraziť, tak ako sme sa v zime bavili ...už len malinký problém, aby tam dnes poobede ešte boli (ale veď ak nebudú, už by mali začať rásť hojnejšie aj inde)
Reagovať na správu
Jedná krajšia, ako druhá ...
Reagovať na správu
Ak aj hubárka bola tak krásna super zážitok!
Reagovať na správu
Pekné si našiel, bedlová vlna . Mne včera až slzy vybehli, keď som zazrela bedle, tiež pekné skupinky, takže konečne môžeme zase chodiť na hubačky .
Reagovať na správu
ďakujem Jani, skutočne tá vlna začína ...práve som sa vrátil z hory a včerajšie miesto s malinkými bedličkami niekto "vybielil", ale ja som nezúfal a našiel som si iné
Reagovať na správu
Váš názor alebo poznámka
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.
Informácie o fotografii
Autor fotografie:
Vladimír Hlavatý
Kvalita:
Výborná jedlá huba
Čas a miesto:
27. 08. 2015, Malé Karpaty
Popis:
Priam neskutočné, na úseku cca 15-20 m2 rastie vyše 50 krásnych mladých plodníc (ďalej som už radšej nerátal). Urobil som všetky možné opatrenia, aby tam do zajtrajšieho poobedia na mňa počkali
Identifikácia:
Podľa makroskopických znakov
Identifikoval Vladimír Hlavatý (Vlado 64)
Exsikát neexistuje
Ďalšie informácie:
ID: 533801; Zverejnené: 27. 08. 2015, Model:COOLPIX S9700 ; Clona:f/3.7; Čas:10/250s; Blesk:Nie; Ohnisková vzdialenosť:45/10mm (35mm ekvivalent: 25)
Zaradené:
Užitočné linky:
Ďalšie fotografie