Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb a lesných plodov »

Recepty - Prášnica/Vatovec

Zopár nápadov na prípravu jedál z nazbieraných húb. Ak máte svoj obľúbený recept na prípravu húb a chcete sa oň podeliť s ostatnými, prosím zašlite nám Váš recept.


Recepty

Rozpadavcové eño ñuño

Zo tri cibule. Maslo a môže byť aj masť. Čerstvo nazbieranė rozpadavce plus podľa fantázie inė jedlė huby. Syrokrėm v črievku. Čerstvý biely chlebík so zemiakmi v striedke. Soľ. Rasca. Čierne korenie.

Plnený vyprážaný vatovec

Vatovec, šunka plátky, tvrdý na plátky krájaný syr, polohrubá múka, vajcia, strúhanka, masť, soľ, korenie

Prašivka ako mozoček s vajíčkom

mladé čerstvé plodnice prašivky (prášnice) - musia byť vo vnútri tuhé a biele, maslo, nakrájaná cibuľka, vajíčka, soľ

Prašivková syrová pomazánka

očistené prašivky, nadrobno nakrájaná paprika, soľ, mleté čierne korenie, maslo, syr v črievku, pažitka alebo iná nadrobno posekaná aromatická bylinka. pre pikantných fajnšmekrov možno pridať kajenské korenie alebo štipľavú mletú papriku alebo nadrobno nasekané čili.

Krémová polievka z prašiviek

300 gramov prašivky, cibuľa, tuk, mleté biele korenie, múka polohrubá, kondenzované nesladené mlieko, vajcia, petržlenová vňať