Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Muchotrávka »

Muchotrávka-mäsový košík na grile

Lahodné, voňavé, na gril v rúre

Ingrediencie: Muchotrávka červenkastá, pomletá mäsová zmes ako na klobásky, rasca, soľ, zelená petržlenová vňať, olivový olej, plátkový syr, čerstvý chlebík, biele víno

Popis prípravy: Očistené muchotrávky,zbavené hlúbikov zvnútra jemne posolíme, posypeme pomletou rascou a necháme postáť. Po pár minútach naplníme mäsovou zmesou-akou plníme klobásky na pečenie, poukladáme na rošt grilu.

V malej miske si pripravíme zmes z bieleho vína, olivového oleja a zvyšku mletej rasce. Potrieme ňou povrch mäsových košíčkov a grilujeme. Dĺžka grilovania je závislá od veľkosti húb.

Počas grilovania polievame zmesou z oleja a vína. Teplé hubové košíčky podávame na tanieri prikryté plátkom syra, posypané čerstvou posekanou petržlenovou vňaťou a kúskom chleba.

Dodka

Hodnotenie:

(0 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

peter_p 21.6.2007 11:19

Možno by to bolo chutné aj z muchotrávky zelenej. Bohužiaľ iba raz

Reagovať na správu

portret

maria11 22.6.2007 08:22

Huby s vinom by som asi nekombinovala................vino by som kludne vynechala. Vino s klobasou - to ano, ale solo, bez hub.

Reagovať na správu

portret

Pehor 22.6.2007 13:54

Podľa mňa víno môže v tomto prípade kľudne ostať, lebo alkohol sa pri grilovaní odparí. Zapíjať huby alkoholom, to je o niečom inom.

Reagovať na správu

portret

marcelds 24.3.2012 22:30

zapijat huby alkoholom bez problemov okrem hnojnika obsahuje antabus!!!

Reagovať na správu

portret

cody 14.9.2015 11:12

aj muchotrávka červenkastá má "antabusový efekt" (vlastná skúsenosť!!!-nedoporúčam skúšať)

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.