Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Rôzne »

Hubovník

Tento recept som videl v programe chuťovky, kde ho pripravoval pán Julo Satinský. Keď som ho pripravil, zistil som, že je výborny. Doporučujem ho všetkým hubárom aj nehubárom.

Ingrediencie: 4-5 suchých rožkov, 1 cibuľa, huby (sušené, alebo čerstvé), soľ, čierne korenie, cesnak, majoránka, 4 vajcia

Popis prípravy: Suché rožky polámete na kúsky a hodíte ich do mlieka. Medzitým osmažte na panvici nadrobno pokrájenú cibuľu a pridajte k nej jedlé huby. Chvíľu ich podusíte a zmes vylejte do mlieka k rožkom. Vznikne akési husté cesto - taká zatiaľ nestráviteľná hubovníková masa.

Pridáte korenie, soľ, majoránku, trochu cesnaku a prsknite do toho aj dve-tri rozšľahané vajcia.

Celé hubovníkovú masu prelejete na plech, vymazaný maslom. Pomaly pečiete. Keď to už vonia tak, že sa to nedá vydržať (obyčajne to trvá 25 minút, ale Julo Satinský by to nechal "kôli kôrke" aj trištvrte hodinu), vytiahnite hubovník z rúry a podajte okolostojacej bedači. Ak by tá nebola naporúdzi, môžu sa do jedenia pustiť aj boháči.

Ako aperitív sa k hubovníku hodí prieťahová moravská borovičková pálenka, tzv. prieťahovica.

vlamir

Hodnotenie:

(0 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

Brigita 9.11.2006 19:46

Je to určite sobré... ešte množstvo mlieka by mohlo byť uvedené pre menej skúsených

Reagovať na správu

portret

jaros 3.12.2006 08:58

Ak použiješ hnojniky tak borovička dostane zvláštny šmak !!!!

Reagovať na správu

portret

m.gabris pokročilý 10.11.2008 10:52

..moment! co je vlastne hlavne jedlo? :}

Reagovať na správu

portret

milustek pokročilý, atlasár 30.3.2007 18:03

mniam............ vyskusane, potvrdene, ale nie s hnojnikmi

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.