Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Šampiňón »

Hubová krémová maškrta

Keď už nevieš čo by, dobre padnú huby. Rýchle a jednoduché!

Ingrediencie: 30 dkg šampiňonov (ale aj hríby, môžu byť aj sušené - zvlhčené), kocka bujónu, 1/2 l vody, lyžica, hladkej múky, 3dcl sladkej smotany na varenie, soľ, lyžička zázvoru (alternatívne muškátový orech).

Popis prípravy: Vo vriacej vode rozpustíme kocku bujónu, pridáme a uvaríme huby. V smotane rozmiešame lyžicu hladkej múky a vlejeme k uvareným hubám. Povaríme 5 min a rozmixujme skoro do hladka.

Pridáme muškátový orech alebo zázvor. Podľa potreby dochutíme soľou. (Pozor, už bujón je slaný).

Podávame s opraženými kockami chleba a ozdobené zelenou vnaťou (pažítka, bazalka, petržlen ...).

Dobrú chuť !

Ing. Marián Kuruc

Hodnotenie:

(1 hlas)


Diskusia k receptu

portret

fogo 16.5.2006 00:00

Vyskúšal som, môžem vrelo doporučiť aj ostatným. Ja som to ešte mierne okyslil citrónom a pomohlo.

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.