Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Rôzne »

Zavárané huby s jabĺčkovou paprikou

Je to rýchle a finta je len v náleve.

Ingrediencie: Jabĺčkova paprika,huby podľa vlastnej chuti /rýdziky,jelienky,kozáky,dubáky/ stačia aj nožičky ak neviete čo s nimi,ocot,soľ,cukor,nové korenie,čierne korenie,voda.

Popis prípravy: Umytú papriku nakrájame na štvrťky,huby pokrájame ak treba na pásiky.A potom už len vrstvíme papriku-huby,papriku huby do minutia zásob.Huby nám pekne vypĺňajú voľné miesto medzi paprikami.

0,7l fľaše máme plné, naukladané na stole a teraz vezmeme soľ a do každej fľaše dáme 1 čajovú lyžičku, potom 1 veľkú lyžicu cukru, 2 gulôčky nového korenia, 3 gulôčky čierneho korenia a pridáme 0,75-1dcl octu/kto má rád kyslejšie/ a dolejeme vodou. Zatvoríme, sterilizujeme 30min. pri 100°C.

Pozn. Takto zaváram všetko kyslé,varenie nálevu mi ide na nervy!

jamik

Hodnotenie:

(0 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

jarmila mykológ, atlasár 7.9.2005 00:00

presne moja reč, varenie nálevu je strata času a hlavne "nesmrdí" mi pri tomto zaváraní celý byt od octu, vrele tento postup doporučujem

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.