Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Rôzne »

Huby na grile k pivu

Robil som to v poslednej dobe viac krát, každému kto to jedol sa slinky zbiehali na budúce prípravy.

Ingrediencie: jedlé huby, soľ, údená slanina. Grilovacie kliešte, trochu hrubšej Al fólie.

Popis prípravy: Očistené jedlé huby, najlepšie zmes, pokrájať na väčšie kúsky, hrubé asi 0,5-1 cm, poukladať ich na Al fóliu, veľkosti polovice grilovacích klieští. Posoliť, trochu viac, na ne poukladať plátky údenej slaniny, prikryť takou istou fóliou a kliešte zatvoriť.

Keď je v grile dobrá pahreba, huby v kliešťach sa položia na mrežu, často sa otáčajú, aby šťava vznikajúca pri grilovaní vytekala pri otáčaní do pahreby, čo na vôkoľ veľmi dobre vonia.

Po 10-15 min. podľa intenzity tepla v pahrebe sú huby hotové a k tomu bezvadne chutí kúsok chleba a akurátne vychladené pivo

Ľubo z Liptova

Hodnotenie:

(0 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

stopar 29.7.2006 00:00

Ked pridem na dovolenku,z prace v Anglicku ,tak sa na tuto pripravu tesim Dakujem.Stopar

Reagovať na správu

portret

lukeb1 29.8.2006 00:00

Pozor! Pivo a hriby mozu niektorym osobam narobit riadnu galibu! Nedoporucujem spolu
konzumovat.Maximalne tak vysmazane bedle, tie by nemali uskodit.

Reagovať na správu

portret

dodka 8.9.2007 21:33

tiez som videla harmatanec zo smazenych hub a piva

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.