Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Tanečnica poľná (špička) »

Polievočka z Tanečníc poľných

Výborná polievočka chutí skvele. Kombinácia zemiakov a zelerovej vňatky vytvára super "tastefull" a ochutená tanečnicou poľnou a cesnakom ešte niečo navyše. Trik je v tom, že necháme zemiaky úplne rozvariť aby sme nemuseli do polievky robiť zátrepku alebo zásmažku (ked použijeme iné huby je zásmažka vhodná a to aj s červenou paprikou - kvôli farbe)

Ingrediencie: zemiaky, petržlenová vňatka, zelerová vňatka, pažitka, čierne korenie, cesnak, majorán, soľ, tanečnica poľná alebo iný druh (suchohríby, kozáky a iné).

Popis prípravy: 1L vody, 2-3 veľké zemiaky pokrájané na drobno, soľ , korenie - necháme rozvariť. Potom pridáme zelerovú vňatku, hrsť tanečníc poľných a 2 zemiaky pokrájené na kocky.
Uvaríme. Pred odstavením posypeme petržlaňovou vňatkou, pažitkou, majoránkou a cesnakom (nebáť sa dať 3-4 strúčiky).

Ako ku všetkým polievkam tak aj k tejto doporučujem veľký krajec maslového chleba (s pažitkou).

Dobrú chuť a nezabudnite, v jednoduchosti je krása a aj chuť.

ria

Hodnotenie:

(0 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

Tatanka - Yotanka pokročilý 5.6.2012 15:09

Nazdárek!
Robím niečo podobné a je to výborné!

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.