Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Muchotrávka »

Muchotrávky po rímsko-cisársky

Tento recept som našiel v jednom starom zošite s receptami (asi z 80-tych rokov) a pôvodne doň mali ísť muchotrávky cisárske. Keďže táto perfektná huba je u nás pod zákonom, skúsil som ju nahradiť kombináciou {muchotrávka červenkastá + mrkva}. Mrkvu som použil najmä kvôli farbe - muchotrávka cisárska dáva počas dusenia efektnú oranžovú šťavu výbornej chuti, asi ako polievka z dobrej sliepky. Možno by to išlo aj so šafranom.

Ingrediencie: 2 až 3 lyžice olivového oleja, kopcovitý tanier nakrájanej muchotrávky červenkastej , 2 až 3 mrkvy - pokrájať na tenké plátky alebo postrúhať , cca 1,5 deci aromatického vína, 2 lyžičky čerstvo tlčeného koriandru, polievková lyžica medu , kúsok kocky slepačieho bujónu alebo trochu vegety , [voliteľne: čínska finta - 2 lyžičky namočeného škrobu] , 2 vajcia

Popis prípravy: Na olivový olej dať dusiť muchotrávky a po chvíli aj mrkvu. Po patričnej dobe (cca. 20 minút) pridať víno, koriander a med. Prichutiť rozmrvenou bujóvou kockou alebo vegetou. Netreba soliť, jedlo má mať rafinovanú sladkokyslú chuť s výrazným akcentom koriandru. Nechať vyvrieť alkohol a ak zmes nezhustla, použiť čínsku fintu na zahustenie. Napokon pridať vajcia, ako do klasickej hríbovej praženice.

Peter Bukovinský

Hodnotenie:

(1 hlas)


Diskusia k receptu

portret

jusey 17.9.2005 00:00

co to za gebuzina

Reagovať na správu

portret

kerdu 19.9.2005 00:00

Prečo gebuzina, už si to jedol ??? Ja to vyskúšam. Ď

Reagovať na správu

portret

šuvo moderátor, atlasár 29.9.2005 00:00

Neskúšal som ale môže to byť veľmi chutné a zaujímavé jedlo.

Reagovať na správu

portret

skratotriasok 5.7.2011 23:05

no skusal som Agaricus augustus na tento sposob ale dal som vela medu (asi 2lyzice na 300g a ta mrkva sa mi tam moc nehodila, vina asi deci a nic som necitil- ziadnu kyslu chut)a vobec nechal som ho 1 den v chladnicke a uz zacal dozrievat-hnedli lupienky, tak ze uz bol skor do omacky ako hlavne jedlo . Inak povodne je toto recept rimskych cisarov - vozili im muchotravky z karpat - tak ze by som to hned nezhadzoval. Dam vediet ked sa trafim.

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.