Muchotrávky po rímsko-cisársky
Tento recept som našiel v jednom starom zošite s receptami (asi z 80-tych rokov) a pôvodne doň mali ísť muchotrávky cisárske. Keďže táto perfektná huba je u nás pod zákonom, skúsil som ju nahradiť kombináciou {muchotrávka červenkastá + mrkva}. Mrkvu som použil najmä kvôli farbe - muchotrávka cisárska dáva počas dusenia efektnú oranžovú šťavu výbornej chuti, asi ako polievka z dobrej sliepky. Možno by to išlo aj so šafranom.
Ingrediencie: 2 až 3 lyžice olivového oleja, kopcovitý tanier nakrájanej muchotrávky červenkastej , 2 až 3 mrkvy - pokrájať na tenké plátky alebo postrúhať , cca 1,5 deci aromatického vína, 2 lyžičky čerstvo tlčeného koriandru, polievková lyžica medu , kúsok kocky slepačieho bujónu alebo trochu vegety , [voliteľne: čínska finta - 2 lyžičky namočeného škrobu] , 2 vajcia
Popis prípravy: Na olivový olej dať dusiť muchotrávky a po chvíli aj mrkvu. Po patričnej dobe (cca. 20 minút) pridať víno, koriander a med. Prichutiť rozmrvenou bujóvou kockou alebo vegetou. Netreba soliť, jedlo má mať rafinovanú sladkokyslú chuť s výrazným akcentom koriandru. Nechať vyvrieť alkohol a ak zmes nezhustla, použiť čínsku fintu na zahustenie. Napokon pridať vajcia, ako do klasickej hríbovej praženice.
Peter Bukovinský
(1 hlas)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.