Trojfarebná bedľa
aktuálne je výskyt bedlí veľký, prikladám moju lahôdku z bedlí
Ingrediencie: očistený klobúk bedle, 1 väčší strúčik cesnaku, 1 vajce, 1 polievková lyžica tatarskej omáčky, 1 kávová lyžička kremžskej horčice, 1 kávová lyžička kečupu, olej alebo radšej bravčová masť, soľ, drvená rasca
Popis prípravy: Na tenké plátky nakrájaný cesnak (15-20 plátkov) vložíme medzi lupene celého klobúka bedle, posolíme a jemne poprášime drvenou rascou. túto stranu klobúka bedle trochu opražíme na rozpálenom oleji, alebo masti. Potom otočíme klobúk lupeňmi nahor a opražíme domäkka. Vajíčko rozmiešame a vtrieme medzi lupene.
Počkáme chvíľu, kým vajíčko na okrajoch stuhne a obrátime ho na panvici stranou natrenou vajíčkom na panvicu a este chvíľu opražíme, kým sa vajce zrazí. Podávame s chlebom stranou s vajcom obrátenou k tanieru.
Na klobúk rozotrieme lyžicu tatárskej omáčky, do stredu dáme za kávovú lyžičku horčice a okolo urobíme krúžok z kečupu, môže byť pikantný.
Miroslav Párička, PaMir
(2 hlasy)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.