Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Rýdzik / Plávka »

Bravčové na smotane s rýdzikmi

V tescu bežia akcie na lacné bravčové pliecko... no nekúp to a potom vymýšľam na aký spôsob ho pripraviť, aby to nebolo na jedno kopyto. A tu je recept.

Ingrediencie: bravč, pliecko, mrazené rýdziky, cibuľa, masť, ml. čer. paprika, ml. č. korenie, tymian, soľ, smotana, 1 Pl hl.múky

Popis prípravy: Na masti speníme cibuľku nakrájanú nadrobno, pridáme ml. čer. papriku (ja som dostala s údenou príchuťou,to je vôňa), pridáme na kocky nakrájané mäsko, korenie a dusíme do mäkka. Pridáme huby (môžeme dať aj iné, podľa chuti), poprášime múkou a zahustíme smotanou, pridáme pomrvený tymian. Ja pridávam aj mrazenú nakrájanú zelenú papriku, ale nemusí byť.

babrlik

Hodnotenie:

(5 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

Tatanka - Yotanka pokročilý 23.4.2015 21:35

Tak na rýdzikoch to vyskúšam,
tie majú super výraznú chuť.

Reagovať na správu

portret

cyril 16.2.2016 22:09

Jednoduché a veľmi chutné, na jeseň som to robil z čerstvých rýdzikov, zajtra z posledných zamrazených. Ako prílohu som použil cestoviny - kolienka.

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.



pani Slávka Bobocká (babrli)