Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Hríbovité huby, Kozáky, Masliaky »

Hríby pod perinou

Tento recept som si vymyslela pôvodne mali byť vyprážané kuracie prsia. Manžel priniesol dubáky tak som sa pozmenila a pripravený menu malo úspech. Robievam aj z kuriatok aj z dubákov, podľa toho čo hora dá. Na nete mám svoju stránku s receptami aby nedošlo k omylu, že je recept ukradnutý, tak isto je uložený aj na stránke Varecha mojím pridaním.

Ingrediencie: 4 ks kuracích pŕs, 8 ks plát. údený syr, 3 vajcia, 1 ks smotana kyslá, korenie kura 7 bylín, čerstvé nakrájané dubáky, 2 cibule, 3 vajcia, olej, pažítka nakrájaná

Popis prípravy: Prsia umyjeme, osušíme nakrájame na kocky,okoreníme (kura 7 bylin ), premiešame, nesolíme.

Takto pripravené kuracie prsia na oleji popražíme, podusíme. Nakrájame cibuľku smažíme do zlatista, pridáme nakrájané hríby a podusíme.

V kyslej smotane rozmiešaj vajíčka, pridaj nakrájanú pažítku. A polovicu vylej na smažené hríby. Popraž a odstav od sporáka.

Na omastený pekáč si urobíme kôpky z kuracieho mäsa. Asi tak 2 lyžice, na to naložíme hríby tiež 2 lyžice. Podľa toho aké chceme mať veľké porcie. Na povrch poukladáme syr nakrájaný naplátky a polejeme kyslou smotanou v ktorej sú rozmiešané vajíčka.

Dáme piecť na 180 C asi tak 20 mim. Príloha zapekané zemiaky.

Akeber

Hodnotenie:

(6 hlasov)


Diskusia k receptu

Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.



Jarka B (Akeber)