Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Bedľa »

Plnené huby


Ingrediencie: Uzavreté klobúky bedlí alebo šampiónov ( väčších - ovčích), mleté mäso ochutené (môže byť ako klobásová chuť, alebo ako fašírka - tj. aj s vajcom a majoránom), trocha tuku, strúhaný syr.

Popis prípravy: Klobúky naplníme, poukladáme do jenskej misy - mali by stáť - naplnené zhora - dáme zapiecť, pred dopečením posypeme strúhanúm syrom - môžme podávať so zemiakmi alebo aj s ryžou s hráškom alebo s kukuricou.

mária

Hodnotenie:

(1 hlas)


Diskusia k receptu

portret

danusa1 4.7.2007 11:00

Súhlasím. Ja ich zvyknem obaliť aj v trojobale, tiež nie sú zlé.

Reagovať na správu

portret

Sley 4.7.2007 12:07

Oba způsoby jsou výborné. Dělám to i z masáků (Muchotrávka červenkastá).

Reagovať na správu

portret

Amanita 5.7.2007 18:03

masáky + Niva + obaliť v roztlčených kukuričných lupienkoch, vyprážať = lahôdka

Reagovať na správu

portret

MIHALNICA 17.7.2007 10:17

Neviem túto rovnicu riešiť..teda ,mám niekoľko riešení ..nedáš podrobnejší návod?

Reagovať na správu

portret

rebrick 1.8.2007 12:52

vyskúšal som a môžem len odporučiť

Reagovať na správu

portret

vrutcan 18.7.2007 10:08

Ľubka ja ako matik som to pochopil.Podľa mňa tie lupienky musí niečo držať
pokope.Vajcia no ne!

Reagovať na správu

portret

MIHALNICA 19.7.2007 10:46

Matematiku, mňa tie klobuky ma trapili..to asi zmiešať..a robiť to ako rezeň.

Reagovať na správu

portret

Amanita 22.7.2007 18:27

rovnica ponúkla zdá sa viac riešení experimentom sa medze nekladú - tak predsa vznikajú nové recepty -
ja jednoducho naplním klobúčiky Nivou a vyprážam v trojobale a strúhanku nahradím roztlčenými kukuričným lupienkami aby to bolo chrumkavejšie

Reagovať na správu

portret

dubacik2 19.10.2007 12:14

skúsil som a je to výborné, viem si to predstaviť i z Muchotrávky červenkastej

Reagovať na správu

portret

ocino33 28.10.2010 11:56

Dá sa to, ale uzavreté klobúky treba ešte pred naplnením blanšírovať, t.j. trochu tepelne nastojato upraviť ( predvarením, predsmažením a pod. ), lebo
mojej žene sa to podarilo urobiť síce jedlé, ale klobúky boli ešte polosurové.
Túto predprípavu netreba podceňovať ani kvôli stráviteľnosti !!

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.