Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Lesné plody (Trnky, hloh, šípky, ...) »

Bublanina s čerstvými trnkami

Pri neskorojesenných výletoch za hubami máme možnosť nazbierať aj plody, ktoré nám ponúka príroda. Prečo ich nevyužiť, keď môžu pomôcť nášmu organizmu, zdravotnému stavu a spestriť náš jedálniček? Samozrejme, že to vyžaduje určitú námahu a čas, ale stojí to zato. Ponúkam Vám niekoľko nápadov na spracovanie trniek, hlohu a šípok.

Ingrediencie: 4 vajcia, 400 g cukor, 2 dcl slnečnicový olej, 3 dcl mlieko, 400 g polohrubá múka, detská krupica, maslo, 1 prášok do pečiva, 1 vanilínový cukor, štipka sódy bikarbóny, cca 1 kg trnky

Popis prípravy: Vajcia, cukor vymiešať mixérom do penista. Pridať múku, prášok do pečiva, van. cukor, štipku sódy, olej, mlieko za stáleho miešania mixérom. Plech vymastiť maslom a posypať múkou. Cesto vyliať na plech, posypať mierne detskou krupicou a pridať umyté, 2 lyžicami cukru posypané trnky. Ja ich dávam vykôstkované. Dať do rúry vyhriatej na 170 - 180 st. C a piecť cca 45 - 50 min. Kontrolovať - každá rúra pečie inak. Nechať mierne vychladnúť na mriežke a konzumovať.

sipovec

Hodnotenie:

(0 hlasov)


Diskusia k receptu

Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.