Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Smrčky/Smrčkovce »

Hubovo-fazuľková polievka

Zdravím všetkých gurmánov a ľudíd konzumujúcich lahodné jedlá z hub. Zadarilo sa a nazbieral som kopu smrčkovcov českýchd tak som si vymyslel jeden recept a to krémovú polievku zo smrčkovcou a strukovej mrazenej fazulky. Vydarila sa, tak posielam recept. Upozorňujem (lebo som tu už dostal "vyhubované"), že smrčkovce som zmiešal s viacerými pochutinami,že to nie je klasická hubová delikatesa

Ingrediencie: 0,5-1kg smrčkovec český, pol sáčku strukovej fazuľky, dva zemiaky, stredná cibuľka, smotana, mlieko, 1kocka bujónu, najlacnejšia sáčková hubová polievka (používam ju hlavne na zahustenie) olej, nové korenie, mleté korenie, bobkový list, soľ..

Popis prípravy: Huby umyjeme, nakrájame asi na 2 cm kúsky komplet aj s klobúčikom. Na oleji si opražíme cibuľku, do ktorej si pridáme bujón (podľa vášho výberu), pridáme huby a fazuľkové struky. Pridáme 4-5 ks nového korenia, bobkové listy, na malé kocky pokrájané zemiaky a dusíme.

Keď je to trochu podusené, zalejeme to horúcov vodou aby sme to" utopili" a nechame to na malom ohni vrieť až kým sú zemiaky mäkké. Potom si zmiešame v ručnom mixéri (0, 7 dcl zaváraninový pohár) sáčkovú polievku, smotanu na varenie a trochu mlieka a rozmixujeme túto zmes. Vylejeme do polievky, pridáme podľa potreby ostatné mlieko, jemne dochutíme soľou, ovšem ak je treba, to už podľa chuti. Privedieme do varu a odstavíme. Trvalo mi to asi 1 1/2 hod....

Podávame s chlebíkom, dobrú chuť

valky

Hodnotenie:

(5 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

rufuss pokročilý 14.4.2014 21:53

tak toto sa mi paci...mozu byt aj smrcky? musim vyskusat

Reagovať na správu

portret

gabriell 31.10.2019 14:00

Vyskúšal som, je vynikajúca, tak ako si to zmiešal.

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.



pavel valkovic (valky)