Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Uchovec bazový »

Bryndzová pomazánka z uchovcom bazovým alias TATANKA.

Mám lepší a jednoduchší recept na bryndzovú pomazánku s uchovcom bazovým.

Ingrediencie: bryndza, maslo, cibuľa, mletá sladká paprika a uchovec bazový

Popis prípravy: Urobíme klasickú pomazánku z bryndze a to tak že zmiešame bryndzu asi 250 g s lyžicou masla a pridáme tiež najemno nakrájanú jednu väčšiu cibuľu (pekne to vyzerá, keď je červená) a primerane mletej papriky. Všetko riadne premiešame a necháme na prípravu s uchovcom bazovým.

Predtým dáme nezávisle do misky napúčať usušené uchovce bazové tak na 30 minút. Potom ich dáme variť tak na 30-40 minút do osolenej vody. Scedíme ich a nakrájame v oboch smeroch na drobno. Pridáme do pripravenej pomazánky a riadne zamiešame. Tú natrieme rovno na chleba a mňam.

Ing. Vladimír Kuderavý - TATANKA

Hodnotenie:

(7 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

Buki 20.10.2012 08:56

recept vyzerá dobre, chutne ... my do bryndzovej nátierky dávame ešte tlčenú rascu (zo zvyku, ale v prípade cibule dosť eliminuje zvyčajný meteorizmus)

Reagovať na správu

portret

Tatanka - Yotanka pokročilý 22.10.2012 23:31

Je to super, len nevydržala do chladničky.

Reagovať na správu

portret

Sleipner 23.10.2012 20:38

Vlado, nie je to veľa 30-40minút?Sú pomerne tenké.

Reagovať na správu

portret

Tatanka - Yotanka pokročilý 29.10.2012 20:37

Huby treba riadne tepelne upraviť.

Reagovať na správu

portret

... 30.10.2012 19:46

uchovec mozes varit kvoli konzistencii aj hodinu tech. poz.: s uchovcom

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.



Sioux Sediaci Býk (Tatanka - Yotanka)