Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Rôzne »

Hubové držky s hrnčekovým knedlíkom podľa dedka1

fajn jedlo

Ingrediencie: 1kg držky, 50dkg huby, grilovacie a gulášové korenie, majoránka, 1 kopcovitá polievková lyžica múky, olej na zápražku, čierne korenie, 2 kocky kuracieho bujónu a 1 pol litra plnotučného mlieka.

Knedľa: 2 čajové hrnčeky mlieka, 2 hrnčeky polohrubej alebo hrubej múky, 1 prášok do pečiva, 4 rožky, 5 vajec

Popis prípravy: Držky poriadne premyjeme a dáme podusiť s hubami a 2 kockami bujónu. Počas dusenia podlievame vodou.

Medzitým si urobíme zápražku. Po upražení vypneme plyn a dáme do nej po 1 kopcovitej kávovej lyžičke gulášové korenie, grilovacie korenie a papriku a zalejeme mliekom.

Keď sú držky mäkké, nalejeme tam zápražku a necháme zovrieť. Ak je jedlo husté, dolejeme mlieko.

Knedľa: mlieko a múku pomiešame a necháme najmenej 30 minút postáť. Potom pridáme žĺtka, rožky pokrájané na kocky, prášok do pečiva, soľ. Pomiešame a pridáme sneh z bielkov.

Hmotu rozdelíme do 8 pomastených hrnčekov a pol hodiny varíme v pare. Po uvarení necháme 5 minút ohladiť a potom tenkým nožom dookola oddelíme od stien hrnčekov a vyklopíme.

Dobrú chuť!

dedko1

Hodnotenie:

(2 hlasy)


Diskusia k receptu

portret

mach 6.9.2011 22:14

Držky sú moja slabost a takto spestrené to nemôže mať chybu.Škoda že tohto roku nemám šancu to uvariť.Ako sa vraví zajtra neumieram.Dobrá inovace perkelu.Gratulujem.

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.