Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Kuriatko »

Pohánkové rizoto s kuriatkami

Rada pozerám kuchárske špeciality Petra Stupku z Primy. Nedávno ponúkal rôzne spôsoby prípravy pohánky ako rizota a tak ma inšpiroval a vytvorila som si vlastnú variantu, nakoľko u nás sa pohánka často pridáva do jedál.Pohánka veľmi dobre pôsobí na cievy a ak sa správne pripraví je chutná. Treba iba pridávať viac ingrediencií, aby nebola jej chuť mdlá.

Ingrediencie: Ľubovolné množstvo pohánky BIO, môže byť aj lámanka, vývar (podľa chuti-slepačí, hovädzí...) cibuľka, mrazený hrášok, 1 cervená paprika, huby-kuriatka (ja ich mám namrazené), masť alebo olej, konzerva kukurice, soľ, ml.č.korenie,

Popis prípravy: Pohánku neumývame, ale vsypene do vriacej vody, krátko povaríme a odstavíme prikrytú. Ošúpanú cibuľku nadrobno nakrájame, speníme na masti(oleji), pridáme huby-kuriatka,nadrobno pokrájanú červenú papriku, hrášok alebo kukuricu, môže byť aj oboje, podlejeme vývarom a krátko podusíme, posolíme, okoreníme podľa chuti a pridáme pohánku (ak voda všetka nevsiakla, scedíme ju). Zľahka zmiešame a môžeme dochutiť čertovskou omáčkou. Podľa ľubovôle môžeme prizdobiť strúhaným syrom, upraviť oblohu z čerstvej zeleniny a teplé podávať.

Dobrú chuť.

Slávka Bobocká

Hodnotenie:

(4 hlasy)


Diskusia k receptu

portret

serpico atlasár 20.7.2012 17:06

...je to FANTASTICKÁ !!!!! papa...

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.



Vladimír Beňadik (serpico) (serpico)