Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Rôzne »

Držková pochúťka

Vylepšený recept podľa maminy

Ingrediencie: držky 1 kg, podpinky, alebo iné huby cca 1/2 kg,+ za hrsť dubákov, alebo baranej hlavy najlepšie čerstvej, cibuľa 3 väčšie kúsky/ aj viac/. cesnak aspoň polovička hlavy,kúsok údenej slaninky, masť podľa chuti, korenie 4-or farebné / predáva Kaufland/, biele korenie, minimálne 1 kúsok čili papričky, soliť podľa chuti, majoranka tak isto

Popis prípravy: Držky pripravovať podľa klasického receptu ale použiť cibuľu a cesnak ako som uviedol.

Sušené huby pridať po druhom zvarení - resp., keď už ich ideme záverečne variť.

Samostatne dusiť surové huby na cibuľke - v polovičke dusenia zmiešať s pripravovanou držkovou / tiež asi v polovičke/. Ďalej pomaličky variť cca 1 hodinu, posypať podla chuti majoránkou. Miesto vývaru z kostí používam magi bujon - silný + hovädzí.

Zahusťujem postrúhaným zemiakom - podla oka - varím do zásoby a až som lenivý pripravovať hlavné iné jedlo - nasypem si uvarené kolienka a je to bomba.

Koreniny si každý prispôsobí podla svojej chuti.

Dobrú chuť

JSK 333

Hodnotenie:

(1 hlas)


Diskusia k receptu

portret

virtue205 atlasár, moderátor 9.11.2010 19:26

to urcite vyskusam dakujem za tip

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.