Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Hríbovité huby, Kozáky, Masliaky »

Polievka zo sušených hríbov

Polievku robila moja polovička, nechala sa inšpirovať z varenia na Markíze, akurát je polievka trochu vylepšená. Ale môžem povedať, že bombovo.

Ingrediencie: Slaninka, klobáska, bujón, sušené hríby, sušené slivky, zemiaky, mlieko, kyslá smetana, múka na zátrepku, vegeta, soľ, ocot, nové korenie, bobkový list.

Popis prípravy: Usmažiť slaninku - primerané množstvo cca 15 Dkg, pridať nakrajanú klobásku aj dve. Zaliať 1l vody, 2 bujony. Nechať zovrieť, pridať sušené hríby / môže byť aj zmeska ale naj sú dubáky /. Pridať sušené slivky.

Variť pol hodiny, pridať cca 5 zemiakov, pokrajané na kocky, 1 bobkový list a variť až budú zemiaky uvarené. Pridať 1 až 2 Dcl vody pre zníženie bodu varu, a doliať 1l mieka + smotanu kyslú tzv kelimkovú.

Urobiť zátrepku / hladká múka 3 lyžice a 2 Dcl vody /. Zátrepku vliať do polievky zakiaľ nevrie aby sa nespravili hrudky.

Keď polievka znovu zovrie pridá sa 1 malá lyžička vegety, cukru, octu, a trocha mletého korenia. Dosoliť podľa chuti.

ivkso

Hodnotenie:

(1 hlas)


Diskusia k receptu

portret

miro543 18.9.2013 21:25

Slaninka, klobáska, bujón ... vegeta , strach a hrôza veď huby ani neucítiš a vegeta v kuchyni nie je to najlepsie ... toto nie je polievka o hubách , zmazať !!!

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.



Miroslav Záškvara (ivkso)