Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Bedľa »

Hubový prášok z hlúbika bedlí

ani hlúbik bedle nemusí výjsť nazmar

Ingrediencie: hlúbiky bedle

Popis prípravy: Hlúbik bedle, ktorý zväčša vyhadzujeme, nakrájame na drobnejšie časti, vhodné na sušenie a usušíme. Vo vhodnom trieštivom mlynčeku, napríklad v mlynčeku na kávu, roztrieštime usušené hlúbiky na prášok. Ja ho potom uskladňujem v sklenom pohári s vrchnáčikom na závit a uložím v chladničke. Je to vynikajúce voňavé hríbové korenie do omáčok, polievok a ako hubová príchuť tam, kde chceme huby chuťovo cítiť.

Sluníčko

Hodnotenie:

(2 hlasy)


Diskusia k receptu

portret

fogo 18.10.2010 08:01

Áno , takto využívam hlúbiky z bedlí aj ja, po čase som skúsil pridať na ochutenie aj jednu malú plodnicu jelenkovca škridľového a trochu mletého čierneho korenia, čím mi vznikla perfektná hubová korenina.

Reagovať na správu

portret

Sluníčko 4.11.2010 17:37

Nie je jelenkovec trošku horký? A nezmení lahodnú hubovú chuť?

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.