Francúzske zemiaky s jedlou bedľou.
V hojnom počte som nazbieral bedle vysoké, tak som skúsil aj niečo iné, ako som sa dočítal v receptoch na bedle. Je to jednoduché, a bol som sám prekvapený chuťou francúzskych zemiakov bez mäsa.
Ingrediencie: Asi 1kg zemiakov, 8 hláv bedle vysokej, 1 cibuľa, 2 vajcia, smotana na varenie 12%, vegeta, č. ml. korenie, rasca, majorán.
Popis prípravy: Zemiaky nakrájame na kolieska a dáme variť v posolenej vode na 10 min. Na masti spražíme cibuľu nakrájanú na mesiačiky, pridáme natrhanú čerstvú bedľu na väčšie kusy, korenie, rascu, majorán, trocha vegety a dusíme 15 min.
Pekáč vymastíme s trochou masti, polovicu predvarených zemiakov dáme na spodok, potom dáme celú podusenú zmes a ukončíme to druhou polovicou zemiakov.
Do smotany rozbijeme vajcia s trochou vegety a vylejeme to po povrchu. Pekáč zakryjeme alobalom a na 160°C pečieme cca 40 min. Potom to odkryjeme a necháme dopiecť 10 min. Vraj sa fantázii medze nekladú, takže dobrú chuť!
matway
(1 hlas)
Diskusia k receptu
Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.