Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Kuriatko »

Kuriatková polievka - kulajda


Ingrediencie: Kuriatka, zemiaky, soľ, cibuľka, olej, voda, bobkový list, kôpor, kyslá smotana, prípadne múka na zahustenie

Popis prípravy: Kuriatka s cibuľkou podusíme na oleji, zalejeme vodou, osolíme, pridáme zemiaky, bobkový list a kôpor. Povariť a zahustí sa kyslou smotanou (použil som aj maslo miesto smotany a tiež dobré).

ivkso

Hodnotenie:

(1 hlas)


Diskusia k receptu

portret

04.10.2010 11:39, Hubar z AT:

Original sedliacka Kulajda sa robi na maslovej zasmazke (100g masla + 2 PL muky) a bez bobkoveho listu (ten sedliaci nepoznali). Tak to robila moja prababka a ja to robim dodnes. Je to lahodnejsie a sytejsie. Ale, inak aj tento recept stoji za skusenie...

Reagovať na správu

portret

06.10.2010 11:29, Máčik:

Kulajda je české jedlo,sú rôzne regionálne recepty/krkonošská,jihočeská.../,ale recept na kulajdu bez vajíčka nepoznám.

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.

 

V prípade, že ešte nie ste registrovaný užívateľ týchto stránok, využite možnosť bezplatnej registrácie



Miroslav Záškvara (ivkso)