Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Uchovec bazový »

Ryžové rezance so zeleninou

Jedlo je vhodné aj pre celiakov, aj dietujúcich (je to jedlo vhodné do 90 dnovej diéty - škroby). Namiesto ryžových rezancov je ako príloha výborná aj ryža.
Pre mäsožravcov možno pridať rezančeky kuracieho mäsa.

Ingrediencie: balík ryžových rezancov, 1 PL sezamový olej, mrkva, paprika - farebný mix, cibuľa, pór, 50 g húb Uchovec bazový alias Judášovo ucho, kapusta, tofu, Solčanka, kari korenie, sojová omáčka sladká, sojová omáčka Kikkoman (slaná), 1 PL kukuričný škrob, voda

Popis prípravy: Rezance si uvaríme presne podľa návodu. Huby ak máme čerstvé nakrájame na menšie kúsky, ak máme sušené (môj prípad) nalámeme na malé kúsky a namočíme na cca 30 min do studenej vody. Asi 10 min povaríme. Zeleninu a tofu si nakrájame na približne rovnaké kúsky(cca 1x3 cm). Na 1 PL sezamového oleja (ak nemáme sezamový, použijeme taký aký máme - olivový, slnečnicový...) dáme smažiť ako prvú mrkvu. Po 2 minúte pridáme kapustu. Necháme 2 minútky spolu dusiť. Prisypeme mix paprík (červená, zelená, žltá). Po chvíľočke pridáme huby, podusíme opäť cca 2 minútky.

Na záver pridáme cibuľu a tofu, pomiešame a minútku spolu podusíme. Začneme dochucovať - 1 PL sladkej sójovej omáčky, 1 PL slanej sójovej omáčky. Ak máte radi pikantné jedlo, teraz je čas pridať na pásiky nakrájanú chilli papričku spolu so zrniečkami. Všetko spolu pomiešame, dochutíme Solčankou (1/3 PL) a zalejeme 1 PL škrobu rozmiešaným v 1,5 dl vody (prípadne vývaru).

A je to... zmiešame spolu s rezancami a môžeme podávať.

Eviana

Hodnotenie:

(0 hlasov)


Diskusia k receptu

Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.



Eva Adamcseková (Eviana)