Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Kuriatko »

Kyslá kuriatková kapusta


Ingrediencie: 1 kg Kuriatko jedlé (najlepšie sú väčšie kusy!), 3 kg biela kapusta, soľ, bobkový list, kmín, kôpor, saturejka, 1 malé jablko, 1 dule (nie je nutné!), 1 malá surová kukurica, ½ krajec do tmava opekaného chleba.

Popis prípravy: Huby nenarežeme, ale natrháme na dlhé tenké rezance, kapustu nasekáme a zmiešame s hubami a so soľou.

Do keramickej nádoby nakladáme ako kyslú kapustu.

Na dno nádoby vložíme jablko, dule, kukuricu, kmín, bobkové listy, kôpor, saturejku a krajec opekaného chleba, zakryjeme lupou z kapusty a nasolenú zmiešanú hubovo-kapustovú zmes natlačíme do nádoby.

2-3 týždne necháme dozrievať na teplom, tmavom mieste.
Po skysnutí by sa mala konzumovať skôr ako bežná kyslá kapusta.

Na zdravie!

Pogány Zoltán (manussius)

Hodnotenie:

(0 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

Eviana 27.8.2010 09:35

Tak toto musí byť inak exkluzívna kyslá kapusta... klobúk dolu

Reagovať na správu

portret

manussius 29.8.2010 17:27

Ano, to teda je...

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.