Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Lievik trúbkovitý »

"Burger"s lievikom trúbkovitým

Aj kto nemusí Donaldského+Co.,si môže dať burgera.

Ingrediencie: 500g chudého hovädzieho/pomleté/, 80g cibuľky nadrobno, 1PL Dijonskej horčice,2 žľtka, soľ, korenie, na špicu noža mletý koriander, 80g sušený lievik alebo adekvátne množstvo čerstvého, 2PL masla, 3PL Madeiry alebo Portského.

Popis prípravy: Mäso,cibuľu/časť/,žľtka,soľ,korenie,horčicu a koriander premiesime,urobíme 4 guľky,1 hod.necháme v chlade "uzrieť".Neskôr utľapkáme na placky,necháme v oleji obojstranne upražiť.Medzičasom lieviky/namočené necháme odkvapkať,vodu nepoužijeme/nakrájame,ne masle udinstujeme zbytok cibuľky,pridáme lieviky,podusíme,podlejeme Madeirou,neskôr vývarom,dodusíme,dochutíme.

Navrstvíme na čerstvo opražené burgery,kto chce,môže do žemle s trochou šalátu.Mne to chutí s rizotom.

Máčik

Hodnotenie:

(0 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

27.08.2010 09:39, Eviana:

...ked nemám prístup k lieviku, je možno použiť aj iné hríbiky?

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.

 

V prípade, že ešte nie ste registrovaný užívateľ týchto stránok, využite možnosť bezplatnej registrácie