Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Prášnica/Vatovec »

Prašivková syrová pomazánka

dá sa pripravovať aj zo sušených prašiviek, iba ich dáte namočiť do vody a potom s nimi narábate ako s čerstvými

Ingrediencie: očistené prašivky, nadrobno nakrájaná paprika, soľ, mleté čierne korenie, maslo, syr v črievku, pažitka alebo iná nadrobno posekaná aromatická bylinka. pre pikantných fajnšmekrov možno pridať kajenské korenie alebo štipľavú mletú papriku alebo nadrobno nasekané čili.

Popis prípravy: na masle opražíme surovú papriku - najlepšie viac farieb - spolu s ošúpanými prašivkami. ochutíme soľou, korením a pridáme syr v črievku. napokon pridáme posekanú pažítku, premiešame a rýchlo si odložíme na tajné miestečko do malej mištičky, pretože sa autorovi málokedy ujde, keď robíte pomazánku pri hladošoch. kto má rád pikantérie, dochutí si ju po svojom. dobrú chuť!

tamara7

Hodnotenie:

(6 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

serpico atlasár 9.9.2010 11:32

...je vynikajúca, lahodná, ozaj hubová delikatesa, ...(veľký súboj zvádza o vsunutie sa do 1-ej 5-ky mojich obľúbených, čím viac toho človek ochutná, tým väčšia "tlačenica" nastáva !)

Reagovať na správu

portret

milustek pokročilý, atlasár 3.11.2011 18:27

Serpico, aj ja sa pridávam! V utorok som ju pripravila z prášnic a len sa tak po nej zaprášilo!
Dnes som využila čerstvý rozpadavec dlabaný a tak pridávam trocha pozmenený - jesenný recept:
1 mladý rozpadavec dlabaný, 3 väčšie trojfarebné papriky (alebo adekvátne množstvo menších), všetko pokrájame na drobné kocky (pomer cca 1:1 - hrsť/hrsť). Na kastróliku (panvici) rozpustíme lyžicu masla, opražíme papriku, pridáme huby, poprášime soľou a čiernym korením, podusíme cca 10 min. a na záver vmiešame jedno veľké (150 gr.) črievko taveného syra Karička maxi. Rozmiešame, naplníme do malých sklenených pohárikov a odložíme do chladničky - teda ak vydržíme a nezjeme to ešte zahorúca, natreté na čerstvom chlebe. Vhodné aj za studena, na hrianky.. atď.

Reagovať na správu

portret

bobineta atlasár, moderátor 12.11.2011 14:12

Rozpadavec sa aspon rychlejsie ocisti, kedze je velky....no ten som nikdy do nicoho nepridala, lebo sa mi zdal tuhsi, a zvacsa som ich nasla, ked zacinali hnednut. Zaujimavy napad.

Reagovať na správu

portret

drak 9.9.2010 12:09

to vyzera byt suprakoveeee..........vyskusam.... a dodavam..... "Prasivka ako jedla huba je skutocne tak vynimocne chutna, aby jej chut zatienila jej nechutne meno".

Reagovať na správu

portret

3 dubaky 7.8.2011 12:26

tato pomazanka je ozaj famozna, ja som tam este pridala trosku horcice

diky sa recept!

Reagovať na správu

portret

nachodený 28.9.2013 08:55

Vyskúšali sme a moc chutné to nie je. Kombinácia s taveným syrom je nešťastná - zabili sme kvalitnú surovinu chemickým koktejlom z črievka.

Reagovať na správu

portret

jozef.po 29.9.2013 15:45

ako ošúpem prášivku, poradí niekto ďakujem

Reagovať na správu

portret

Jeff 1.11.2023 19:24

Nátierka a nie pomazánka.

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.



Vladimír Beňadik (serpico) (serpico)