Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Hliva »

Horárkino funidlo

Recept som našiel na internete.

Ingrediencie: krkovička
paprika sladká a šťipľavá
hlivy
soľ
zemiaky zelenina

Popis prípravy: Krkovičku vykostíme, narežeme na plátky hrubé cca 1 cm, aby ich bol párny počet, mierne osolíme a necháme pol hodinu odstáť.

Na tanier dáme zmes práškovej papriky (sladká / ostrá) v pomere 4 – 5:1 a rezne z oboch strán posypeme.

Na dosku dáme rezeň, naň položíme plátok údeného syra Koliba (cca 4 mm) a navrch dáme druhý rezeň. Všetko spolu zopneme špajdlou. Takto poskladáme všetky rezne.

Na panvicu dáme olej, zohrejeme ho až vrie a rezne z každej strany prudko osmažíme.

Na plyn dáme platničku a na ňu kastról. Do kastróla poukladáme na dno osmažené rezne a posypeme ich pokrájanými hlivami, znova rezne a navrch opäť hlivy. Polejeme výpekom a na veľmi miernom plameni dusíme.

Asi po hodine vymeníme vrchné rezne so spodnými a dusíme ešte asi pol hodinu, až bude mäso výrazne mäkučké a odstavíme.

Ako prílohu podávame hranolky a akýkoľvek šalát z čerstvej zeleniny.

L.Ď.

Hodnotenie:

(0 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

perseus 17.1.2011 22:35

velmi dobry recept ja som vsak zmenil druh hub na zmes podpnoviek a zampionov chut bola vyborna

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.