Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Jelenka / Jelenkovec »

Lievance s jelenkovkou a pažítkovým maslom

Lievance sú ideálnym základom pre jemnú chuť húb. Bledé druhy, konkrétne korenistá jelenka poprehýbaná, by sa mali nechať zmäknúť v masle, až potom pridať do cestíčka. Nasledujúci recept je na dvanásť lievancov.

Ingrediencie: 4 polievkové lyžice neslaného masla, 250 g očistených a posekaných jeleniek, 50 g jeleniek pokrájaných na plátky

Lievancové cesto: 175 g múky s kypriacim práškom, soľ a biele korenie, 2 vajcia, 200 ml mlieka
Pažítkové maslo: 15 g nadrobno posekanej pažítky, 115 g zmäknutého neslaného masla, čajovú lyžičku citrónovej šťavy

Popis prípravy: Najprv si pripravte pažítkové maslo. Do masla vmiešajte pažítku a citrónovú šťavu. Preložte na štvorec papiera na pečenie a vyformujte do valčeka. Zrolujte, oba konce papiera zakrúťte a nechajte asi hodinu v chladničke tuhnúť.

Vo veľkej panvici roztopte polovicu masla, pridajte posekané huby a na miernom plameni duste, kým huby nezmäknú a tekutina sa neodparí. Dajte na podnos a nechajte vychladnúť. Plátky húb uduste na kúsku masla a odložte.

Do misky preosejte múku, soľ a korenie. V mlieku vyšľahajte vajcia, pridajte múku a urobte husté cestíčko. Pridajte posekané huby.

V panvici zohrejte zvyšok masla, vložte pár plátkov húb, lyžicov nalejte na každú hubu koliesko cesta s priemerom 5 cm. Keď sa na povrchu objavia bubliny, lievance obráťte a smažte ďaľších 10 až 15 sekúnd. Podávajte teplé s plátkami pažítkového masla.

Peter Jordan a Steven Wheeler
Veľká kniha o hubách

Hodnotenie:

(0 hlasov)


Diskusia k receptu

Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.