Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Rôzne »

Huby na vajíčkach

Azda každý pozná hubársku klasiku - praženicu s hubami. Časom som sa prepracoval k príprave, ktorá z tohoto jedla urobila čosi iné. Podstatou je odelená príprava húb a vajíčok, ktoré sa spoja až na tanieri. Množstvá neuvádzam, každý si môže podľa vlastnej chuti utvoriť vlastný originálny recept.

Ingrediencie: Zmes húb, ktoré sa podarí nazbierať, údená slanina, cibuľa, cesnak, mleté čierne koranie, mletá alebo drvená rasca, soľ, petrželová vňať.

Popis prípravy: Údenú slaninu nakrájame na malé kocky, opražíme v panvici, pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a na tenké plátky nakrájané strúčiky cesnaku. Keď je už cibuľa sklovitá, pridáme očistené a nakrájané huby, korenie, rascu a soľ. Dusíme pokiaľ sa šťava nevyvarí (huby sa začnú v masti oddeľovať).

Na druhú panvicu dáme trocha oleja alebo maslo, pridáme vajíčka, trochu soli a pomaly miešame kým nám nevznikne redšia praženica. Efektné je, keď sa podarí pomaly miešať tak, aby sme v praženici rozoznali bielka a žĺtka.

Praženicu dáme na tanier, na ňu dáme opražené huby a posypeme posekanou petrželovou vňaťou.

miro

Hodnotenie:

(2 hlasy)


Diskusia k receptu

Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.