Tak to mám dobrú príhodu.
V Bratislave na bedle chodievam nad Lamač. A tak som zastihol nové, krásne bedličky za kôš a hatižák. Reku vyskúšam recept starých materí:
Klobúky navliecť na niť a na balkóne paneláku usušiť. Potom som to zavrel do 5l pohára.
Pred Vianocami idem pre pohár (teda moja žena) a tá sa začala rehúňať. Že nech sa idem pozrieť. No paráda. Plný pohár môl.
Tak zdraví Emil.
Reagovať na správu
Ja skladujem sušené huby v zavarovacích pohároch utesnených bežným silonovým vykom ale s pridaním 2-3 lyžíc soli do pohára (3,5 l) a uskladnených dole hrdlom. Soľ zamedzuje prístup kadejakéj panelákovej hávedi do pohára. Takto uskladnené použivam aj po 3. rokoch
Reagovať na správu
ja dávam bedle do mrazničky a kedykoľvek ich vyberiem a vypražím, zle sa obalujú ale chutia ako čerstvé
Reagovať na správu
..s tym sušením som to aj ja skusila a bolo to dobre až nato obalovanie..ale chutili a to je hlavné
Reagovať na správu
Treba ich najskôr obaliť a až potom dať do mrazáku... Neskôr - zmrazené vyprážať...
Reagovať na správu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.