Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Rôzne »

Hubovec

Toto jedlo prevonia pri pečení celý byt, hubovec je skvelý ako hlavné jedlo - len so zeleninovým šalátom, alebo studený. Čím viac druhov húb v ňom je, tým je lepší. Chrumkavá kôrka, mňam....

Ingrediencie: 4 staršie rožky, mlieko, 4 vajcia, cca 2 lyžice masla, petržlenová vňať, soľ, ml. čierne korenie, vegeta, majorán, asi 4 strúčiky cesnaku, pakrájaná a podusená zmes húb v množstve 1:1 k rožkom.

Popis prípravy: Postup je ako pri výrobe plnky do kuraťa. Žĺtky s maslom zmiešať, pridať rožky nakr. na plátky, ktoré sa nasiakli mliekom, Okoreniť, osoliť, vmiešať huby,cesnak, vňaťku a nakoniec z bielkov sneh. Ak máte zvyšky šunky, pridajte. Masu vylejeme do misy vymastenej maslom a pečieme cca pol hoďky. Stačí, huby sme podusili a rožky sú upečené.

zelánka

Hodnotenie:

(1 hlas)


Diskusia k receptu

portret

Dida 15.10.2007 09:35

Tak toto som raz jedlana jednej "párty" a konečne som sa dostala k receptu! Vyskúšajte, odporúčam, je to skvelé - akoby hubový koláč.
Fakt super

Reagovať na správu

portret

J. Č. mykológ, atlasár, moderátor 17.10.2007 18:47

A je možné použiť aj halucinogénne huby?

Reagovať na správu

portret

milo 18.10.2007 11:21

preco nie? ze ty chces vidiet gulate obdlzniky?

Reagovať na správu

portret

Amanita 17.10.2007 10:35

Kvetka, pekne si to opísala, tá vôňa prenikla až sem určite ho vyskúšam..

Reagovať na správu

portret

Starký 19.7.2008 07:53

Je výborný. Čím viac druhov húb, tým lepší. S tým sa dá iba súhlasiť. Hubovec sa pokaziť nedá, je to taký hubársky špeciál.

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.