Overený recept, každému to zatiaľ chutilo. Jednotlivé množstvá ingrediencií neuvádzam, lebo každý ma rád niečo iné, ale zhruba na objem by malo byť 2X toľko plávok ako slaniny, pomerne hodne korenia i rasce
Ingrediencie: Plávky,Oravská slania(možno použiť i inú, ale nie je to ono),rasca celá,mleté čierne korenie,majoránka,soľ
Popis prípravy: Na hlbšiu panvicu(najlepší je Wok)dáme na kocky pokrájanú Oravskú slaninu, osmažíme aby pustila masť a trocha očervenela, potom pridáme rascu, plávky pokrájané na menšie kúsky, osolíme, okoreníme a prikryté dusíme asi 10 min., po odkrytí za stáleho miešania opražíme plávky do chrumkava,po odstavení primiešame primerané množstvo majoránky.
Podávame s chlebom.
Dobrú chuť
Trpka Milan
Diskusia k receptu
uf..toto je prudko jedlá vec!
Reagovať na správu
tak to idem hneď aj vyskúšať. Už teraz sa mi slinky zbiehajú
Reagovať na správu
Milan, v jednoduchosti je krása, určite vyskúšam, dám iba rascu a majorán /je hodne aromatický/ vynechám, aby vynikla chuť jedla..
Reagovať na správu
Evka, môžeš časť urobiť bez majoránky a časť s ňou, máš pravdu že jej netreba veľa, a potom porovnáš čo ti viac chutí, prajem dobrú chuť
Reagovať na správu
este keby som poznala jedle plavky.... s hribovitymi to nebude ono
Reagovať na správu
Stačí vedieť rozoznať huby rodu plávka a v štádiu učenia opatrne ochutnávať - ak neštípe, bude plávka určite jedlá a lahodná aj po upražení... potom si treba pamätať, ktoré boli štipľavé
Reagovať na správu
stačí zobrať so sebou niekoho kto ich pozná a potom sa len tešiť na dobrotu :o)
Reagovať na správu
...vcera som si urobil tento smak, len trosku obyč slaninky na drobno,...ostatne podla receptu, jednoducho fantazia....
Reagovať na správu
aj ja by som si dal, ale keď u nás zatiaľ nič nerastie (KE.) Vybral som sa v piatok do Štósu, že možno tam bude a tiež nič.Čítal som však, že v smolníckych lesoch a okolo Hnilca áno.Buď počkať kým aj tu začnú, ale sa vybrať kdesi kde už rastú, aby som si dal prudko jedlú vec, ako píše MIHALNICA
Reagovať na správu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.