Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Rýdzik / Plávka »

Plávky s Oravskou slaninou

Overený recept, každému to zatiaľ chutilo. Jednotlivé množstvá ingrediencií neuvádzam, lebo každý ma rád niečo iné, ale zhruba na objem by malo byť 2X toľko plávok ako slaniny, pomerne hodne korenia i rasce

Ingrediencie: Plávky,Oravská slania(možno použiť i inú, ale nie je to ono),rasca celá,mleté čierne korenie,majoránka,soľ

Popis prípravy: Na hlbšiu panvicu(najlepší je Wok)dáme na kocky pokrájanú Oravskú slaninu, osmažíme aby pustila masť a trocha očervenela, potom pridáme rascu, plávky pokrájané na menšie kúsky, osolíme, okoreníme a prikryté dusíme asi 10 min., po odkrytí za stáleho miešania opražíme plávky do chrumkava,po odstavení primiešame primerané množstvo majoránky.

Podávame s chlebom.

Dobrú chuť

Trpka Milan

Hodnotenie:

(10 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

MIHALNICA 9.10.2007 17:10

uf..toto je prudko jedlá vec!

Reagovať na správu

portret

ing 10.10.2007 12:26

tak to idem hneď aj vyskúšať. Už teraz sa mi slinky zbiehajú

Reagovať na správu

portret

Amanita 10.10.2007 19:59

Milan, v jednoduchosti je krása, určite vyskúšam, dám iba rascu a majorán /je hodne aromatický/ vynechám, aby vynikla chuť jedla..

Reagovať na správu

portret

dubacik2 11.10.2007 08:28

Evka, môžeš časť urobiť bez majoránky a časť s ňou, máš pravdu že jej netreba veľa, a potom porovnáš čo ti viac chutí, prajem dobrú chuť

Reagovať na správu

portret

dari1 11.10.2007 10:55

este keby som poznala jedle plavky.... s hribovitymi to nebude ono

Reagovať na správu

portret

Buki 11.10.2007 20:55

Stačí vedieť rozoznať huby rodu plávka a v štádiu učenia opatrne ochutnávať - ak neštípe, bude plávka určite jedlá a lahodná aj po upražení... potom si treba pamätať, ktoré boli štipľavé

Reagovať na správu

portret

Tatanka - Yotanka pokročilý 26.6.2014 22:59

Presne tak.

Reagovať na správu

portret

dubacik2 12.10.2007 14:06

stačí zobrať so sebou niekoho kto ich pozná a potom sa len tešiť na dobrotu :o)

Reagovať na správu

portret

serpico atlasár 20.6.2009 07:47

...vcera som si urobil tento smak, len trosku obyč slaninky na drobno,...ostatne podla receptu, jednoducho fantazia....

Reagovať na správu

portret

adam 16.9.2013 13:53

aj ja by som si dal, ale keď u nás zatiaľ nič nerastie (KE.) Vybral som sa v piatok do Štósu, že možno tam bude a tiež nič.Čítal som však, že v smolníckych lesoch a okolo Hnilca áno.Buď počkať kým aj tu začnú, ale sa vybrať kdesi kde už rastú, aby som si dal prudko jedlú vec, ako píše MIHALNICA

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.



Vladimír Beňadik (serpico) (serpico)