Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Hríbovité huby, Kozáky, Masliaky »

Houbové škvarky

Není to sice vlastní recept,někde jsem ho četl,ale je dobrý a rychlý.

Ingrediencie: Tvrdé, hřibovité houby, hřiby,křemenáče, sádlo, nebo olej, sůl

Popis prípravy: Hřiby pokrájíme ne středně velké kousky,na pánvičku dáme sádlo,vyzkoušený je olej, po rozehřátí vložíme kousky hub a osmahneme do křupava. Vybereme hotové škvarky sítkem,necháme mastnotu okapat, dáme na talíř a posolíme.S chlebem je to pochoutka,místo křupek nebo smažených brambůrků.

Marie Novotná

Hodnotenie:

(2 hlasy)


Diskusia k receptu

portret

dubacik2 5.10.2007 11:46

takto pripravované sú najlepšie rýdziky, ktoré môžme na záver ešte mierne okoreniť čiernym mletým korením

Reagovať na správu

portret

peter_p 5.10.2007 15:19

Skúsil som to s plávkou mandľovou a olivovou - je to bašta.

Reagovať na správu

portret

Papuľnatá 5.1.2012 22:53

Ja si ich vždy ešte ovoniam cesnakom - a je to niečo báječné!

Reagovať na správu

portret

uchovec 27.4.2023 17:31

Ja ich robím z lupeňnovitých húb - Škvarky (nielen z májoviek) - Očistiť, umyť, dať na väčšie kusy, 1 PL masti, posoliť (opatrne), mleté korenie, sušený práškový cesnak, príp. aj mletú rascu. (Niekedy pridám aj trošku masla a mleté chilli). Zakryť pokrievkou, keď májovky pustia veľa šťavy - odokryť a nechať šťavu úplne vydusiť, až kým májovky neostanú hnedé. Potom ich treba scediť od masti. Celé to trvá dlhšie, ale stojí to zato. Už som robil aj z plávok, muchotrávok červenkastých, aj z hlivy (skrátka z jedlých lupeňových húb), tiež to bolo vynikajúce. A viem si to predstaviť aj zo smrčkov...

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.



Pavol Zeliska